ΚοινωνίαΚορυφαία

Με επιτυχία και εγκατάσταση σταθμού μέτρησης μικροσωματιδίων στο Λύκειο Σαπών ολοκληρώθηκε η συνάντηση σχολείων από Γαλλία, Νορβηγία και Φινλανδία

Την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2, με τίτλο «Climate change in the digital era», που συντονίζει το ΓΕΛΔΕ Σαπών και στο οποίο συμμετέχουν τρία ακόμη σχολεία από τη Γαλλία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία.

Η πρώτη αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις Σάπες από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2022 και έθεσε τις βάσεις για την επίτευξη του τελικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση των μαθητών και εκπαιδευτικών πάνω στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και η δημιουργία μιας δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αντλούν πληροφορίες σχετικά με το κλίμα και τον καιρό.

Τις τρεις πρώτες ημέρες της συνάντησης οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν διεξοδικά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και ειδικότερα με το πώς αυτό επηρεάζει συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας. Συγχρόνως, τη δεύτερη και τρίτη ημέρα πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛΔΕ Σαπών η εγκατάσταση του πρώτου τοπικού σταθμού μέτρησης μικροσωματιδίων. Παράλληλα, οι μαθητές ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το περιβάλλον της ηλεκτρονικής εφαρμογής, η οποία θα αντλεί δεδομένα από το συγκεκριμένο σταθμό και όχι μόνο, προκειμένου να εξοικειωθούν με αυτήν και να δουλέψουν για την τελειοποίησή της στις επόμενες συναντήσεις.

Επίσης, οι φιλοξενούμενοι μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη. Την Πέμπτη, 7/ 4/ 2022, συμμετείχαν σε ημερήσια εκδρομή, στο πλαίσιο της οποίας ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στην πόλη της Καβάλας. Στο τέλος της εκδρομής επισκέφθηκαν την περιοχή του ποταμού Νέστου, προκειμένου να γνωρίσουν έναν από τους σημαντικούς βιότοπους της περιοχής μας και να συμμετέχουν σε ποικίλες ομαδικές δραστηριότητες.

Την Παρασκεύη, 8/ 4/ 2022, όλοι όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα συναντήθηκαν, για να ανταλλάξουν εμπειρίες και να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις δραστηριότητες των προηγούμενων ημερών. Ακόμη, ασχολήθηκαν με την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στη Νορβηγία από τις 2 έως τις 6 Μαΐου 2022. Η αίσθηση που αποκομίσαμε μετά το πέρας αυτής της πρώτης επαφής ήταν πως όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν πλουσιότεροι σε γνώσεις και εμπειρίες και με την προσμονή να συναντηθούν στο άμεσο μέλλον.

Back to top button