Eπιστολή Γκαράνη προς το ΓΓ του Πρωθυπουργού για τις εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου :”όχι στις πελατειακές λογικές τύπου μπάρμπα στην Κορώνη”

Ιδιαιτέρως έχει συζητηθεί τις τελευταίες μέρες η παρέμβαση του Γραφείου του Πρωθυπουργού ,μετά από σχετική αλληλογραφία του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου και η χρηματοδότηση του κόστους εργασιών επισκευής του ,κυρίως των εξωτερικών επιχρισμάτων .Σήμερα ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης αποστέλλει επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργό στηλιτεύοντας την at hoc παρέμβαση κάνοντας λόγο για “πελατειακές λογικές” τύπου μπάρμπα στην Κορώνη”. Ταυτόχρονα ζητά αύξηση της χρηματοδότησης για τις σχολικές ανάγκες του Δήμου /Η επιστολή του ακολουθεί:

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Κατ’ αρχάς, ως Δήμαρχος Κομοτηνής θα ήθελα να σας μεταφέρω τις θερμές προσωπικές μου ευχαριστίες, αλλά και σύνολης της Δημοτικής Αρχής, για την εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίων από αυτά που μας αποστέλλει το Κράτος προς τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου του οικισμού Κοσμίου του Δήμου Κομοτηνής για τον εξωραϊσμό του σχολικού συγκροτήματος.

Ταυτόχρονα, όμως, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ο μοναδικός υπεύθυνος εκ του νόμου για την ορθή και ασφαλή εκτέλεση των όποιων τεχνικών παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες είναι οι Δήμοι και οι τεχνικές τους υπηρεσίες.

Πώς είναι δυνατόν να εκτελούνται εργασίες από φορείς που δεν έχουν καμία απολύτως θεσμική ευθύνη και ταυτόχρονα να έχει εκ του νόμου ο Δήμος την απόλυτη ευθύνη για τη σωστή εκτέλεση των εν λόγω εργασιών;

Θα μου επιτρέψετε επιπρόσθετα να σας ενημερώσω ότι κατά το τρέχον έτος για τη συντήρηση των 62 σχολικών μας κτηρίων το Υπουργείο Εσωτερικών μας διέθεσε το ποσό των 218.700 ευρώ. Δηλαδή, 3.527,41 ευρώ ανά σχολική μονάδα. Ποσό ούτως ή άλλως παντελώς ανεπαρκές για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων μας. Ο Δήμος μας -όπως κάθε χρόνο- πρόσθεσε και φέτος από ίδιους πόρους επιπλέον κονδύλια και δημοπράτησε έργο συντήρησης των σχολικών μας μονάδων ύψους 1.000.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, τα χρήματα είναι ελάχιστα, καθώς τα σχολεία μας είναι πολλά και οι ανάγκες τους ακόμη περισσότερες.

Εσείς ως Γραφείο Πρωθυπουργού χρηματοδοτήσατε μόνο ένα εκ των σχολείων μας με επιπλέον ποσό, που είναι υπερδιπλάσιο από την επίσημη χρηματοδότηση, ενώ θα μπορούσατε να μεριμνήσετε για την άμεση αύξηση του ποσού της Κρατικής χρηματοδότησης για το σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας, αλλά και του ακριτικού μας Δήμου.

Δεν αρμόζει σ’ ένα δημοκρατικό και ευνομούμενο Κράτος, που η λειτουργία του διέπεται από νόμους και θεσμικές διαδικασίες, οι επίσημοι φορείς του να συμπεριφέρονται με πολιτικά κριτήρια που διέπονται από πελατειακές λογικές τύπου «Μπάρμπα στην Κορώνη».

Ευελπιστούμε να μας εγκρίνετε και να μας αποστείλετε επιπρόσθετη χρηματοδότηση και για τις υπόλοιπες σχολικές κτηριακές μονάδες του Δήμου Κομοτηνής.

Με εκτίμηση,

ο Δήμαρχος Κομοτηνής,

Ιωάννης Γκαράνης

Οι φωτογραφίες από τη σελίδα “Μπαμπάδες στη Ροδόπη”

Exit mobile version