Επίσκεψη του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Σάπες

          Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Σάπες επισκέφτηκε ο  Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, όπου είχε συνάντηση με την διευθύντρια κ. Μαρία Γκουμπίλη, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

          Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αποτελούν αναγνωρισμένο θεσμό της πολιτείας που στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και τις δεξιότητες, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

          Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η σημασία του θεσμού, οι ανάγκες του σχολείου και η σπουδαιότητα της σύνδεσης του με την τοπική κοινωνία, τόσο προς όφελος των μαθητών όσο και της περιοχής.

          Μάλιστα λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων,  ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους χριστιανούς μαθητές ενόψει του Πάσχα, αλλά και με τους μουσουλμάνους μαθητές για το Ραμαζάνι και για την γιορτή του Μπαϊραμιού. 

          Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η κ. Ολυμπία Λούρμπα, Aντιδήμαρχος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Exit mobile version