“Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει” φώναξαν οι δημοτικοί υπάλληλοι από την Κομοτηνή

Ο Δήμαρχος του Ιάσμου είχε την …τιμητική του με πλήθος αναφορών και σκληρής κριτικής για τη συμπεριφορά του ,τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και τις αλλαγές που αποφάσισε στην υπηρεσιακή ιεραρχία κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν Ροδόπης παρουσία αντιπροσωπειών ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΕ Νίκου Τράκα , που φιλοξενήθηκε στην Κομοτηνή.

Ο παριστάμενος στη συνέλευση Πρόεδρος της ΠΕΟ ΟΤΕ Νίκος Τράκας σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ανάφερε για το Δήμαρχο :”Τιμωρεί τους εργαζόμενους στο Δήμο χωρίς καμία ουσιαστικά απόφαση ,με δική του απόφαση τους βγάζει σε ΕΔΕ. Μετά από 15 20 μέρες παίρνει πίσω τις αποφάσεις και καλεί συγκεκριμένους υπηρεσιακούς παράγοντες να παραιτηθούν. Εμείς εδώ ήρθαμε να στείλουμε ένα απλό μήνυμα στο συγκεκριμένο Δήμαρχο (σσ Ιάσμου) που του έχουν απομείνει 7 δημοτικοί σύμβουλοι: του λέμε ότι εδώ ,στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν Νόμοι .Υπάρχουν και για μας και για τους αιρετούς .Εμείς όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να τον δούμε και να κάνουμε μία κουβέντα. Ο Δήμαρχος όμως παρόλες τις ύβρεις προς την ΠΟΕ ΟΤΑ και τους εργαζόμενους κρύφτηκε. Είναι λέει στην Αθήνα.Εμείς λέμε από δω από την Κομοτηνή ότι θα ξανάρθουμκε εδώ ,θα ενημερώσουμε τους εργαζόμενους ,την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών .Ο συγκεκριμένος Δήμαρχος είναι επικίνδυνος ,δεν τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση και πρέπει να μπει στη θέση του. Και υπεύθυνος για αυτό είναι ο Υπουργός και η ΚΕΔΕ την οποία θα συναντήσουμε την επόμενη εβδομάδα .”

Ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν Ροδόπης Δημήτρης Μάγγας κατα τον εναρκτήριο χαιρετισμό του αναφέρθηκε και αυτός στο Δήμαρχο και συγκεκριμένα για τις αλλαγές των προϊσταμένων και Δντων λέγοντας πως “δεν νομιμοποιείται “ενώ πρόσθεσε ότι με τις δηλώσεις του “απαξίωσε τελείως τους εργαζόμενους του Δήμου Ιάσμου λέγοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων κάνει χαβαλέ, παίρνει το μισθό του και γυρνά στο σπίτι του,”. Ο κ Μάγγας επίσης ανάφερε πως οι συμπεριφορές αυτές αναφέρονται σε “σκοτεινά χρόνια ” και πως δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τους υπαλλήλους “.

“Τέτοιες συμπεριφορές αυταρχισμού ,συμπεριφορές που απαξιώνουν τους συναδέλφους,που προσβάλουν την τιμή ,την αξιοπρέπεια και την υπηρεσιακή τους επάρκεια δεν θα γίνου ανεκτές από κανένα μας” σημείωσε με έμφαση εν μέσω συνθημάτων ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Ροδόπης .

Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια ομάδα των ΠΟΕ ΟΤΑ και υπαλλήλων από ολόκληρη την Περιφέρεια βρέθηκε στον Ίασμο μίλησε με εργαζόμενους εκφράζοντάς τους την στήριξή τους .Επεισόδια δεν δημιουργήθηκαν καθώς ο Δήμαρχος έλειπε από το Δήμο .

Exit mobile version