“Επίδομα τηλεκπαίδευσης” 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για αγορά υπολογιστών – Τα κριτήρια

α δοθούν 200 ευρώ σε δικαιούχους φοιτητές, μαθητές, σπουδαστές για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού ως “επίδομα τηλεκπαίδευσης” στους δικαιούχους επιδόματος ΟΠΕΚΑ πρώτης εισοδηματικής κατηγορίας (έως 6.000 ευρώ).

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πρόγραμμα voucher συνολικού προϋπολογισμού 112 εκ. ευρώ, για την ενίσχυση των μαθητών, των σπουδαστών και των φοιτητών που συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση. Συγκεκριμένα, θα δοθεί επιταγή (voucher) 200 ευρώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop), για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δικαιούχοι θα είναι 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Πρόκειται για οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Το πρόγραμμα εξασφαλίστηκε από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Exit mobile version