Επίδομα θέρμανσης: σενάριο για αυξημένα ποσά και περισσότερους δικαιούχους

Ανοίγει η περίμετρος για την χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης και έτσι θα το λάβουν περισσότεροι, ενώ αυξημένα θα είναι και τα ποσά της επιδότησης. Αυτή φέρεται να είναι η απόφαση της κυβέρνησης με στόχο να στηρίξει την θέρμανση με το εν λόγω καύσιμο, αφού κρίνεται, με βάση τα σημερινά δεδομένα, πιο προσιτό, τόσο για τους καταναλωτές, όσο επίσης και για τον κρατικό προϋπολογισμό, στην περίπτωση των επιδοτήσεων.

Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πέραν πάσης αμφιβολίας εξαιρετικά δύσκολος και η Πολιτεία θέλει να βρει την λιγότερο επώδυνη λύση για τη θέρμανση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή, για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να επιλεγεί μία λογική fuel pass 2, ενώ παράλληλα θα είναι αυξημένο και το κονδύλι που θα προβλέπεται.

Συγκεκριμένα, το σενάριο το οποίο εξετάζεται στο οικονομικό επιτελείο προβλέπει αύξηση περίπου 20% του κονδυλίου που θα διατεθεί φέτος για επίδομα θέρμανσης σε σχέση με τη περσινή σεζόν και ταυτόχρονα διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων με αύξηση των εισοδηματικών ορίων στην περιοχή των 45.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Σύμφωνα με το σενάριο που υπάρχει αυτή την στιγμή στο τραπέζι, για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για τη σεζόν 2022 – 2023 προβλέπονται τα εξής:

πηγή newsit

Exit mobile version