ΚορυφαίαΚορωνοίός

Επανήλθαν οι περιορισμοί στα μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων από σήμερα-Ένας πελάτης ανα 9τμ

Αλλαγές από σήμερα στα καταστήματα τροφίμων καθώς λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού επανέρχεται το μέτρο περιορισμού των πελατών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στα μαγαζιά.

Τις πρώτες πρωινές ώρες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει ότι από σήμερα 13η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 ως την 22η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 η τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες…), στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον νέο κορονοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Επιπλέον, από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

protothema

Back to top button