ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ:ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΥΜΟΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Περίπου 1000 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στην πλευρά της Τουρκίας στο χώρο του τελωνείου των Καστανεών καθώς οι ροές των προσφύγων αλλά και μεταναστών που μετακινούνται από ολόκληρη την Τουρκία αυξάνεται.

Μάλιστα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν πρόσφυγες και μετανάστες να ανεβαίνουν σε ναυλωμένα(από ποιόν;) λεωφορεία και να μεταβαίνουν στα σύνορα ενώ αντίστοιχες εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και από τα παράλια όπου δεκάδες πρόσφυγες ,κυρίως γυναικόπαιδα επιβιβάζονται σε λέμβους με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, ένας πρόσφυγας που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και περιμένει λεωφορείο για να φτάσει στα σύνορα με την Ελλάδα,δήλωσε στην κάμερα του ΣΚΑΙ: «Θα πάω Ευρώπη. Θα πάρω λεωφορείο από εδώ και θα πάω σύνορα. Θα περάσω παράνομα στην Ελλάδα».

Ή δη με εντολή της ηγεσίας του Υπουργείου δημοσίας τάξης μετακινούνται αστυνομικές διμοιρίες των ΜΑΤ από την Κεντρική Ελλάδα και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη πρς τον Έβρο ενώ εκεί αναμένεται να φτάσει και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης με τον ΑΓΕΕΕΘΑ.

Την ίδια ώρα, η Αθήνα, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κλείσει τα χερσαία σύνορα, όπως προκύπτει από διασταυρωμένες πληροφορίες.

Back to top button