ΑυτοδιοίκησηΑγροτικά νέαΚορυφαία

Ενημερώθηκαν οι Πρόεδροι Οικισμών για προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα

Με Προέδρους των Οικισμών του Δήμου Κομοτηνής συναντήθηκε χθες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κομοτηνής, Ιωάννης Κυριαζής μετά από πρόσκλησή του.  

Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και αφορούσε στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κομοτηνής που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα.  Τόνισε ότι αφορούν στην πρόσληψη γνώσεων και απόκτηση δεξιοτήτων. Πρόκειται για τις θεματικές:

  • Χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε ισχύ για αγροτικές δραστηριότητες
  • Νέες εναλλακτικές καλλιέργειες
  • Αγροτική Επιχειρηματικότητα -Marketing Αγροτικών Προϊόντων.

Ο κ. Κυριαζής, με την υπεύθυνη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κομοτηνής, Αθανασία Καρανίκα, διερεύνησαν τη διάθεση των προέδρων αλλά και τη δυνατότητα υλοποίησης   των προγραμμάτων στους οικισμούς του Δήμου σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής. Αναφέρθηκε επίσης η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν και άλλες θεματικές κι εκεί εκδηλώθηκε θερμό ενδιαφέρον για θέματα υγείας και άθλησης.  

Αναφέρθηκε ότι τα προγράμματα απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.  

 Ο κ. Κυριαζής κάλεσε τους Προέδρους να ενημερώσουν τους κατοίκους, να διερευνήσουν  για ενδιαφερόμενους και αυτοί να συμπληρώσουν αιτήσεις με σκοπό να συγκεντρωθεί μια κρίσιμη μάζα 20 ατόμων, για να δημιουργηθεί ένα τμήμα και μετά τον ορισμό του εκπαιδευτή να προχωρήσουν στην έναρξη των μαθημάτων. Ανέλαβε ν’ απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων, εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι οι εισηγητές θα είναι από την περιοχή, επομένως γνωρίζουν την πραγματικότητα της υπαίθρου και τις ανάγκες των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.   

Εκτός από τους συμμετέχοντες Προέδρους η επικοινωνία συνεχίστηκε με όσους δεν μπόρεσαν να παραστούν και η πλειοψηφία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την υλοποίηση προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Back to top button