ΚορυφαίαΑυτοδιοίκησηΠεριβάλλον -ΦύσηΤοπικές ειδήσεις

Ενημέρωση ζητούν οι επαγγελματίες της παράλιας ζώνης του Δήμου Μαρώνειας Σαπών για το θέμα του μη πόσιμου νερού -Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ΕΒΕΣ Ροδόπης και του Σωματείου Ζυθεστιατόρων

                                                                                                    

Περισσότερες πληροφορίες για την επικινδυνότητα χρήσης του νερού στην παράλια ζώνη ,τις αιτίες που οδήγησαν στην απόφαση του Περιφερειάρχη αλλά και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης ζητά η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης με ανακοίνωσή της κάνοντας λόγος για “πλήγμα στον τουρισμό” ενώ αποκάλυψε ότι οι επαγγελματίες της περιοχής ήδη δέχονται ακυρώσεις …Η ανακοίνωση:

“Πληροφορηθήκαμε, ότι στις περιοχές Μαρωνείας, Πλατανίτη και Ιμέρου, το νερό του δικτύου είναι ακατάλληλο προς πόση, αλλά και για γενική χρήση. Πέραν αυτής της ενημέρωσης, δεν γνωρίζει κανένας τη σοβαρότητα της κατάστασης όπως και τον ακριβή χρόνο αποκατάστασης του παραπάνω προβλήματος.

Στην περιοχή αυτή εκτός από τα νοικοκυριά, ειδικά τώρα τη θερινή περίοδο επιχειρούν πολλά καταστήματα κυρίως εστίασης και τουρισμού, όπου το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωσή τους.   

Ήδη μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τη χθεσινή ανακοίνωση, υπάρχουν ακυρώσεις κυρίως στο χώρο της εστίασης. Αυτό αποτελεί ακόμη ένα χτύπημα στην οικονομική ζωή του παραλιακού μετώπου του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών  επιπλέον των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία.

Ως εκ τούτου καλούμε κάθε υπεύθυνο φορέα να ενημερώσει αναλυτικά για το τι ακριβώς συμβαίνει, για την επικινδυνότητα της κατάστασης και το χρονοδιάγραμμα μέχρι να λάβει τέλος η περιπέτεια. Επίσης ζητούμε άμεσα μέτρα στήριξης των οικείων επιχειρήσεων από το Δήμο και την Περιφέρεια, προκειμένου να μη διασαλευθεί η συνέχειά τους.

Από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε τον επαγγελματικό κόσμο της πληγείσης περιοχής.

Εκ των ΔΣ της

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ και του

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΖΥΘΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ”

Back to top button