Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής:πτώση στις πωλήσεις κατά σχεδόν 60% την περίοδο των εκπτώσεων σε σχέση με πέρσι -Βασική αιτία η πανδημία

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής ,για ακόμη μια χρονιά πραγματοποίησε έρευνα για τις Θερινές Εκπτώσεις του 2020 . Οι επιδόσεις των επιχειρήσεων σε ότι αφορά τις πώλησης κινήθηκαν χειρότερα από πέρυσι καθώς η πλειοψηφία (57,15%) κατέγραψαν μείωση . Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα συνυφασμένο με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τόσο από την πανδημία όσο και από τα εθνικά μας θέματα . Η αβεβαιότητα που προκαλεί ο κορονοιος βάζει φρένο στις πωλήσεις , και κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων , καθώς οι καταναλωτές κινήθηκαν στην τοπική αγορά για τις αγορές τους ωστόσο η αγοραστική δύναμη δεν ήταν ικανή να αυξήσει το τζίρο των καταστηματαρχών .
Μπορεί τα μηνύματα που λαμβάνουμε να ενισχύουν το αίσθημα της απαισιοδοξίας όμως αξίζει το κόπο να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε με υγεία και ασφάλεια να φτάσουμε στο τέλος αυτής συγκυρίας .

O Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, οφείλει να ευχαριστήσει τόσο τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην έρευνα, όσο και το καταναλωτικό κοινό της πόλης μας που συνεχίζει να στηρίζει τις επιχειρήσεις μας, προσφέροντας στην τοπική οικονομία.

Επίσης ,σας ενημερώνουμε ότι οι τακτικές θερινές εκπτώσεις έχουν λήξει . Όποιος καταστηματάρχης επιθυμεί μπορεί να πραγματοποίηση προσφορές ακολουθώντας την ισχύουσα νομοθεσία :
Οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από τις περιόδους των εκπτώσεων. Κατά τη διενέργεια των προσφορών θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα .
ΤΟ Δ.Σ
ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Exit mobile version