Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής: τεράστια η ζημιά στις επιχειρήσεις από το νέo lockdown,να μην χαθεί η εκπτωτική περίοδος

O Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την ξαφνική απόφαση του νέου lockdown στη εμπορική δραστηριότητα . Από εκεί που περιμέναμε να περάσουμε από το το click away σε click in shop, δηλαδή να υπάρχει φυσική παρουσία των καταναλωτών στο κατάστημα αλλά με ραντεβού , δυστυχώς ,μετά την απρόσμενη απόφαση και την άρση έστω του click away οδηγούμαστε σε αδιέξοδο .

Σίγουρα το θέμα της δημόσιας υγείας είναι πρωταρχικό για όλους μας, ωστόσο η καθημερινή διαφορετική λειψή αποφάσεων δημιουργεί στον εμπορικό κόσμο ένα αίσθημα ανασφάλειας και απόγνωσης .

Για ακόμη μία εβδομάδα, όλοι εμείς οι έμποροι και επαγγελματίες καλούμαστε να κλείσουμε τα καταστήματά μας σηκώνοντας το βάρος όλης αυτής της δύσκολης κατάστασης .

Η γενική απαγόρευση δημιουργεί τεράστια ζημιά στις μικρές επιχειρήσεις καθώς οι επαγγελματίες έκτος το ότι χάνουν το εισόδημά τους, αδυνατούν να καλύψουν και να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά έξοδα .Οι αποφάσεις πλέον θα πρέπει να παίρνονται σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της αγοράς οι οποίοι καθημερινά εισπράττουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τον επαγγελματιών .

Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η διαγραφή των υποχρεώσεων κατά το διάστημα του lockdown, καθώς η μετάθεση τους θα πολλαπλασιάσει μελλοντικά το πρόβλημα και δεν θα το λύσει .Επίσης, ελπίζουμε να δοθεί η δυνατότητα ώστε να μη χαθεί η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων την δεύτερη Δευτέρα του μήνα, στις 11 Ιανουαρίου, στις όποιες οι έμποροι έχουν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες για ανάκαμψη .

Exit mobile version