ΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

«Έμμεσο» πολιτικό βήμα για τον Γιώργο Κυμπαρίδη η πρόταση ενός «φόρουμ διαλόγου για την Κομοτηνή»

Με έναν έμμεσο πλην όμως αρκετά εύγλωττο για όσους είναι σε θέση να εκτιμήσουν πολιτικές συμπεριφορές, ο τ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης κάνει ένα βήμα στην ενεργό πολιτική της Ροδόπης. Με σχετική ανάρτησή του ο Γιώργος Κυμπαρίδης προτείνει την δημιουργία ενός «φόρουμ διαλόγου για την Κομοτηνή» κίνηση που εκ πρώτης όψεως επιβεβαιώνει την προσωπική του αγωνία για το μέλλον του τόπου ,σε δεύτερο επίπεδο όμως υπονοεί την μεγαλύτερη ενεργοποίησή του ,ίσως και την παρέμβασή του για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Αφορμή για την παρέμβαση του τέως Προέδρου η δήλωση του Προέδρου της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστη Βαφειάδη ότι την περίοδο των γιορτών δεν ήρθαν στην Κομοτηνή «ούτε 100 τουρίστες».

Ο ίδιος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB :

» Με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της ΟΕΒΕΣ και φίλου Ανέστη Βαφειάδη, σχετικά με την εικόνα της μιζέριας και της χαμηλής επισκεψιμότητας στην Κομοτηνή που είναι έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ, κατά τις ημέρες των εορτών, θα πρόσθετα ότι αυτό συμβαίνει δυστυχώς τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα βέβαια το τελευταίο χρονικό διάστημα και όχι βέβαια μόνο τις γιορτές.
Είναι γεγονός ότι η πόλη της Κομοτηνής έχει μείνει πολύ πίσω και αυτό πέρα από μια γενικότερη διαπίστωση θέτει όλους μας ενώπιον των ευθυνών μας. Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για τις αιτίες αυτής της κακής εικόνας, όμως αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση και δεν μπορεί να γίνει μέσα από μονολόγους.
Θα μπορούσε όμως αντί διαπιστώσεων που αποτελούν απλά αναπαραγωγή μιζέριας και θλίψης, να δημιουργηθεί ένα φόρουμ διαλόγου και πρωτοβουλιών πολιτών και συλλόγων που οραματίζονται μια σύγχρονη πόλη με εξωστρέφεια.
Η δημιουργία λοιπόν μιας τέτοιας κίνησης με ουσιαστικό περιεχόμενο θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάδειξη θεμάτων, στην κατάθεση απόψεων και θέσεων, στην ανάπτυξη διαλόγου, στη δημιουργία συνθέσεων και συγκλίσεων και στην ανάληψη κοινών δράσεων. Η συμμετοχή όλων όσων έχουν πραγματικό ενδιαφέρον θα πρέπει να είναι πέρα και πάνω από οποιεσδήποτε κομματικές αγκυλώσεις ώστε κανείς να μην αισθάνεται ότι λογοδοτεί στην έκφραση της άποψής του.
Η συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς όπως η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού καθώς και το Πανεπιστήμιο αλλά και το χώρο της επιχειρηματικότητας, της εργασίας, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και σε κάθε περίπτωση επιβεβλημένη.
Δεν γνωρίζω αν οι σκέψεις μου είναι αποδεκτές, όμως με ενοχλεί φοβερά η σιωπή όταν ως ενεργός πολίτης πρέπει να εκφράσω την άποψή μου …….»

Η τελευταία πρόταση μπορεί να φανερώνει και έναν αυτοδιοικητικό προσανατολισμό που κάποιοι εκτιμούν ,προβλέποντας τολμηρά, ότι ίσως θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου αφού ο πολιτικός χώρος στον οποίο κινείται βρίσκεται σε αναζήτηση υποψηφίου μετά την παταγώδη αποτυχία της  υποψηφιότητας που στήριξε στις πρόσφατες εκλογές .

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Κυμπαρίδης κινήθηκε σε παρασκηνιακό επίπεδο στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης δεχόμενος ισχυρές πιέσεις να κατέλθει ως υποψήφιος σύμβουλος στις εκλογές κάτι που τελικά αρνήθηκε ,ορθώς όπως απεδείχθη εκ του αποτελέσματος .

Επί της ουσίας η παρέμβασή του έγινε δεκτή με θετικό τρόπο μιας και από τα όσα σχολιάστηκαν από διαδικτυακούς του φίλους στην ανάρτηση του φανερώνεται ότι ο κόσμος στον τόπο μας δεν έχει ούτε προσανατολισμό ούτε γνώση του αντικείμενου και απλά εκφράζει την αγωνία του βλέποντας ότι ο συγκεκριμένος τομέας, αυτός του τουρισμού , χωλαίνει αξιομνημόνευτα και διαχρονικά.

Αν τελικά το βήμα θα γίνει με έμπρακτες πρωτοβουλίες  ή ο προβληματισμός θα οριοθετηθεί σε διαδικτυακό μόνο επίπεδο μόνο o χρόνος ίσως  και η συγκυρία, θα δείξουν …Σε μία εποχή ανακατατάξεων και ανάδυσης νέων πόλων στην κεντροδεξιά παράταξη στη Ροδόπη όπου οι εξελίξεις δεν καθορίζονται πλέον πλήρως από τα μέχρι τώρα γνωστά κέντρα ,η παρέμβαση Κυμπαρίδη οδηγεί σε μία ενδιαφέρουσα κινητικότητα

Back to top button