ΚορυφαίαΟικονομίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TVΤοπικές ειδήσεις

Ελπίδα για 150 νέες θέσεις εργασίας από την επαναλειτουργία της ELPΑN (πρώην ΣΕΛΜΑΝ ) στη ΒΙΠΕ της Κομοτηνής (web tv φωτογραφίες)

Τα αισθήματα της ελπίδας και της αισιοδοξίας ότι τελικά το εμβληματικό εργοστάσιο της πρώην ΣΕΛΜΑΝ (νυν ΕΛΠΑΝ ) η οποία είναι θυγατρική του Ομίλου της ALFA WOOD θα επαναλειτουργήσει στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής μετά από 10 χρόνια αγώνων και αγωνίας .

Τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του λοιπόν έγιναν πριν από λίγο στην Κομοτηνής παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής Παντελεήμονος ,του Προέδρου του Ομίλου Βασίλη Αδαμόπουλου και φυσικά των μετόχων και των μελών των δύο οικογενειών Αγοραστού και Αδαμόπουλου .Παρόντες επίσης οι τυπικά υποψήφιοι βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης και Οζγκιούρ Φερχάτ ,ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης ,ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος ,ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Πολιτειάδης ,οι Πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου και πρώην εργαζόμενος στη ΣΕΛΜΑΝ Γιώργος Χατζηαθανασίου ,του ΕΒΕ Αντώνης Γραβάνης ,της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης και του Εμπορικού Συλλόγου Κική Κωνσταντινίδου ,ο τοποτηρητής της Μουφτείας,η Πρόεδρος Εφετών και φυσικά νέοι εργαζόμενοι της Επιχείρησης .

Όπως τόνισε ο Δντης της ΕΛΠΑΝ Δημήτρης Κατσάνος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του :”η βούληση της Διοίκησης είναι το ταχύτερο δυνατόν να μπει σε λειτουργία πετυχαίνοντας τόσο τα ποσοτικά όσο και τα ποιοτικά standards που μπορεί να πετύχει “

Ο Πρόεδρος του Ομίλου της ALFA WOOD Βασίλης Αδαμόπουλος στο δικό του χαιρετισμό έκανε λόγο για εργοστάσιο “ορόσημο για το Νομό της Ροδόπης “.Ο ίδιος έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν όταν η ΣΕΛΜΑΝ ξεκίνησε την λειτουργία της το 2002 ως πρότυπη μονάδα με αυτή τη λειτουργία να διακόπτεται το 2013.

Αυτά τα 10 χρόνια το εργοστάσιο δεν εγκαταλείφθηκε ,δεν ερήμωσε. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων που με αυταπάρνηση προστάτευσαν τη μονάδα από εξωγενείς παράγοντες.” ανάφερε χαρακτηριστικά .Κατέληξε ότι η εταιρεία του επένδυσε άνω των 60 εκ για την επαναλειτουργία του Βιομηχανικού χώρου η οποία όταν λειτουργήσει όπως είπε πλήρως μέχρι το τέλος του έτους θα δημιουργήσει πλέον των 150 νέων θέσεων εργασίας.

Ο εκλεγμένος βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά τον χαιρετισμό του είπε πως “οι εργαζόμενοι διέσωσαν αυτό το εργοστάσιο και δικαιούνται να αποκατασταθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Ο εκλεγμένος βουλευτής Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ με τη σειρά του πως σε μία εποχή έντονης μετανάστευσης μία τέτοια επένδυση “θα μας δώσει πνοή”. Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της επιχείρησης αλλά και σε κάθε υγιή επενδυτική πρωτοβουλία ενώ ο ¨οικοδεσπότης” Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος με τη σειρά έκανε λόγο για “έμπνευση ” καθώς η επαναλειτουργία του εργοστασίου επιβεβαιώνει ότι “τίποτα δεν πάει χαμένο”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο αποτελείται από 3 συγκροτήματα εκείνο της παραγωγής φιλμ μοριοσανίδας, το δεύτερο επένδυσης της μοριοσανίδας και το τρίο που εγκαινιάστηκε σήμερα εκείνο του εμποτισμού του φιλμ της μοριοσανίδας .Όλες οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε μία έκταση 300 στρεμμάτων με τα 55.000 να είναι δομημένα.

Εδώ οι δηλώσεις του Ευριπίδης Στυλιανίδη

Εδώ οι δηλώσεις του Προέδρου του ΕΚΚ Γιώργου Χατζηαθανασίου

Εδώ ολόκληρη η τελετή των εγκαινίων όπως τη μετέδωσε ζωντανά η ΡOH ΝΕWS

Ρεπορτάζ φωτογραφίες βίντεο Σάκης Αντωνίου

Back to top button