Eλευθέρια Θράκης :ποιες εκδηλώσεις μεταφέρονται ή αλλάζουν χώρο

Από τη ΔΚΕΠΠΑΚ ανακοινώνονται αλλαγές στο πρόγραμμα των Ελευθερίων Θράκης 2023, για σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου, λόγω καιρού.

Η πρωινή εκδήλωση του 2ο Green Festival στις 10 π.μ. στην Πλατεία Ειρήνης θα γίνει κανονικά.

Τίτλος Δράσης: «ΜΑΘΗΤΕΣ: επιΔΡΩΝΤΑΣ ΠΡΑΣΙΝΑ»

Μαθητές των Δημοτικών σχολείων της πόλης μας θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικές δράσεις για το περιβάλλον, την ανακύκλωση, το “zero waste”, την βιοποικιλότητα, την μόλυνση των θαλασσών και τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Παραλληλα ο Σύλλογος  Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης “ΑΞΙΖΩ” θα παρουσιάσει αθλήματα από ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία έχουν δημιουργήσει οι ωφελούμενοι του συλλόγου, ενω οι “Σπορίτες Ροδόπης” σε συνεργασία με τους Εθελοντές και Ασκούμενους του exagono θα παίξουν το παιχνίδι “Δείξε μου τον σπόρο σου να σου πω ποιός είναι” και θα μοιράζουν παραδοσιακούς σπόρους στους μαθητές.

Διοργάνωση: Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, Κοιν.Σ.Επ. “Θράκης Κίνητρο”, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, FOLLOW GREEN, Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής.

Συμμετοχή: Σύλλογος  Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης “ΑΞΙΖΩ”, Σπορίτες Ροδόπης, Οργάνωση Νέων System & G, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (ESC), Εθελοντικές ομάδες  και οι Ασκούμενοι Φοιτητές του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, Εθελοντές φοιτητές της ειδικότητας του αθλητικού τουρισμού, της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Η απογευματινή εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης του βιβλίου της Βαρβάρας

Α. Ιωαννίδου – Τσίτσιρα, «Τα αθώα χρόνια του παιχνιδιού ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ» που ήταν προγραμματισμένη για τις 6.30 μ.μ., στον αύλειο χώρο της Τσανακλείου, μεταφέρεται στον εσωτερικό χώρο της.

Τέλος οι δύο βραδινές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για την πλατεία Ειρήνης, το VEGAN STREET FOOD και η συναυλία με τον Δημήτρη Χριστοδουλάκη, αναβάλλονται και μεταφέρονται για τις ίδιες ώρες, στον ίδιο χώρο, την Τρίτη 16 Μαΐου.

Αλλαγή χώρου της συναυλίας του Μουσικού Σχολείου

Από τη ΔΚΕΠΠΑΚ ανακοινώνεται ότι η συναυλία των παραδοσιακών και λαϊκών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής που επρόκειτο να γίνει μεθαύριο Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στις 9 μ.μ., στο Θερινό Θέατρο Κομοτηνής, μεταφέρεται την ίδια ημέρα και ώρα, στην Πλατεία Ειρήνης.

Το πρόγραμμα, αναφέρεται στην εξέλιξη του Μικρασιάτικου τραγουδιού με την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και τη δημιουργία του πρώιμου ρεμπέτικου.

Exit mobile version