ΚοινωνίαΚορυφαίαΚορωνοίόςΡεπορτάζ

Στο έλεος των καιρικών συνθήκων το συνεργείο του ΕΟΔΥ στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα…

Τα φώτα “έπεσαν” οι Υπουργοί και οι βουλευτάδες αποχώρησαν και έμειναν οι εργαζόμενοι να παλεύουν με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Αναφερόμαστε φυσικά στην στοιχειώδη υποδομή του ΕΟΔΥ που δημιουργήθηκε κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα το καλοκαίρι προκειμένου να εκπληρωθεί η προϋπόθεση λειτουργίας του μεθοριακού σταθμού όπως φυσικά θυμάστε πολύ καλά .

Η Νυμφαία τότε έκλεισε αφύ οι τοπικοί φορείς με ευθύνη βεβαίως του ΕΟΔΥ πιάστηκαν στον ύπνο και χρειάστηκε η παρέμβαση του στρατού (Υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος…) και η τοποθέτηση του isobox των Επιμελητηίων προκειμένου να δοθεί μία προσωρινή λύση.

Ομως στην Ελλάδα το προσωρινό γίνεται πάντα μόνιμο και έτσι σήμερα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται εκεί επί 24ωρου βάσεως έχει να αντιμερτωπίσει εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες ψύχους και βροχής .Και ακόμη ο χειμώνας δεν έπιασε ,ούτε φυσικά τα χιόνια …

Οι υπάλληλοι δεν έχουν κανένα απόλύτως σημείο για να προστατευθούν σε αντίθεση με τους υπό έλεγχο οδηγούς που βρίσκονται στα αυτοκίνητά τους .

Αλήθεια τι είδους έλεγχος μπορεί να γίνει όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς; Είναι συνθήκες εργασίας αυτές ;Μπορεί το συνεργείο να εκπληρώσει απρόσκοπτα την αποστολή του; Και μάλιστα σε μία περίοδο που η γειτονική Βουλγαρία μαστίζεται από εκατοντάδες κρούσματα και σε περιοχές πλησίον των συνόρων …

Ένα στέγαστρο που ακόμη αναμενεται μπορεί να δώσει μία πρσωρινή διευκόλυνση αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα .

Άλλωστε οι πολτικοί έκαν τις δηλώσεις τους και αποχώρησαν …Το ίδιο και οι κάμερες των ΜΜΕ ..

Η πολύπαθη Νυμφαία και οι μεγάλες “νίκες” μας .

Back to top button