Έλεγχοι για μάσκες και αποστάσεις στην αγορά –Χωρίς μεγάλη συμμετοχή τα τεστ για κορωνοϊό σήμερα Δευτέρα στην Κομοτηνή

Εκτεταμένοι έλεγχοι στην αγορά της Κομοτηνής σημειώθηκαν από την Αστυνομία το Σάββατο που μας πέρασε προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα προβλεπόμενα από το Υπουργείο Ανάπτυξης υγειονομικά πρωτόκολλα ,για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού από τη στιγμή μάλιστα που η Ροδόπη και όχι τόσο η Κομοτηνή έχει μπει για τα καλά στο χάρτη της πανδημίας.

Οι έλεγχοι εστιάστηκαν κυρίως στα καταστήματα της εστίασης και λιγότερο στις άλλες εμπορικές επιχειρήσεις όπου κυρίως ελέγχθηκε αν τηρείται ο αριθμός των πελατών όπως προβλέπεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά του νόμου.

Ειδικά στα καταστήματα εστίασης οι έλεγχοι στάθηκαν στις μάσκες που είναι υποχρεωμένο να φορά το προσωπικό και που πολλοί επιχειρηματίες δεν τηρούν .Λέγεται ότι υπήρξαν και πρόστιμα γι αυτό.Επίσης έγινε έλεγχος και στις αποστήσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων καθώς πολλοί πελάτες εκφράζουν παράπονα δημοσίως για τον …συνωστισμό που συμβαίνει σε κάποια καταστήματα όπου συχνά οι καθήμενοι είναι ο ένας δίπλα στον άλλο.

Από την άλλη πλευρά οι επαγγελματίες εκφράζουν τα δικά τους παράπονα αφού ήδη ο κορωνοΪός τους έχει γονατίσει και πασχίζουν με κάθε τρόπο να σταθούν όρθιοι και να μην καταστραφούν. Πάντως υπέρογκα πρόστιμα και λουκέτα όπως στην γειτονική Αλεξανδρούπολη δεν έχουν σημειωθεί και αυτό φανερώνει πως η πλειοψηφία των επαγγελματιών εφαρμόζει τα σχετικά πρωτόκολλα .

Χαλαρή η κίνηση σήμερα για τα τεστ στην Κομοτηνή

Ώρα 10 15 και ουδείς περιμένει να κάνει τεστ στη Δνση Υγείας , στην Κομοτηνή .Η κίνηση ακολούθως πολύ μικρή…

Τα πολλά αρνητικά στον ιό αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής  αλλά και οι παλινωδίες της προηγούμενης εβδομάδας μάλλον έχουν λειτουργήσει αποτρεπτικά και έτσι δεν είναι πολλοί εκείνοι που επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας τη Δνση Υγείας όπου υπήρχε σήμερα συνεργείο του ΕΟΔΥ για την διενέργεια τεστ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γύρω στις 10 15 δεν είχε εμφανιστεί κανένας ενώ μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές,γύρω στις 12 30μμ η κίνηση χαρακτηρίζεται «χαλαρή».

Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα της Παρασκευής όλα δείχνουν όμως από την τάση της εβδομάδας ότι θα είναι αρνητικά σχεδόν στην πλειοψηφία τους στον ιό παρότι ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει κρούσματα σχεδόν καθημερινά στο νομό κυρίως στα χωριά της Ροδόπης και όχι στο αστικό κέντρο. Και αύριο Τρίτη όπως έχει ανακοινώσει η Περιφέρεια θα γίνονται έλεγχοι στη Δνση Υγείας και το ΚΑΠΗ της Δημοτικής Αγοράς .

Exit mobile version