Έκθεση έργων ζωγραφικής με το στόμα του Ξανθιώτη ζωγράφου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σας προσκαλεί στην παρουσίαση της Έκθεσης Ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 στις 7:30μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι.

O Τριαντάφυλλος Ηλιάδης γεννήθηκε στον Πετεινό της Ξάνθης με σοβαρή αναπηρία στα χέρια και στα πόδια. Από μικρός άρχισε να ζωγραφίζει με το στόμα. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έργα του έχουν βραβευθεί. Επίσης έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στην τηλεόραση προβάλλοντας και έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών και το Δήμο Θέρμης για τη συνεισφορά του στην τέχνη.

Από το 1970 έγινε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αναπήρων Καλλιτεχνών, που εδρεύει στο Λιχτενστάιν και από τότε ζωγραφίζει γι’ αυτή. Η Ένωση διοργανώνει εκθέσεις με έργα καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το στόμα ή τα πόδια και τυπώνοντάς τα σε κάρτες και ημερολόγια εξασφαλίζει στα ανάπηρα μέλη της μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 30 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου το βράδυ και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 10:00 με 14:00 εκτός Σαββατοκύριακου. Θα πραγματοποιηθούν Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2531352112 και 2531354230.

Exit mobile version