Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για αγροτικά ζητήματα ζητά με κοινό αίτημα η Αντιπολίτευση

Κοινό αίτημα 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου για έκτακτη σύγκλιση του οργάνου κατατέθηκε σήμερα .Τα θέματα που προτείνονται είναι κυρίως αγροτικά .Ακολουθεί το κοινό αίτημα :

Προς:Tον Ko Πρόεδρο του Π.Σ. ΑΜ-Θ

Κοινοποίηση:-  Παρατάξεις Π.Σ.-  Γραφείο Περιφερειάρχη-  ΜΜΕ ΑΜ-Θ
Θέμα: «Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου, κατόπιν αιτήματος του 1/3 και άνω των μελών του και εισαγωγή θεμάτων σ’ αυτό, σύμφωνα με το άρθρο 167 του Ν. 3852/2010»
Κύριε πρόεδρε,Παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο σύμφωνα το άρθρο 167, παρ. 3, του Ν.3852/2010 στο οποίο να συμπεριλάβετε τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 
1. Ορισμός καταληκτικής ημερομηνίας για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σαμοθράκη, ύστερα από την μη εκτέλεση της 116/2019 απόφασης του.2. Σχέδια βελτίωσης για τους αγρότες και κτηνοτρόφους στην Περιφέρεια ΑΜΘ.3. Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της ΠΑΜΘ, προοπτικές ανάπτυξης και κίνδυνοι από εισαγόμενες ζωονόσους. 4. Ζητήματα που αφορούν την βιολογική γεωργία και τα προβλήματα των βιοκαλλιεργητών στην Περιφέρεια ΑΜΘ5. Σύσταση Επιτροπών αποφασιστικού χαρακτήρα «Ανάπτυξης» και «Αγροτικής οικονομίας και περιβάλλοντος» του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μεταβίβαση σε αυτές αρμοδιοτήτων, ύστερα από την ανάκληση των 108, 109 και 110 του 2019 αποφάσεων.6. Ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα τακτοποίησης εκκρεμών ζητημάτων σχετικών με την κατασκευή δρόμου στην παραλία Δικέλλων από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Έβρου7. Ενημέρωση σχετικά με την απαγόρευση διέλευσης από την γέφυρα στην επαρχιακή οδό Διδυμοτείχου – Κουφόβουνου –  Μεταξάδων στην έξοδο του Διδυμοτείχου και προοπτικές επίλυσης του προβλήματος.8. Ενημέρωση για την υπόθεση τοποθέτησης κεραίας από την Υ.Π.Α. στο Υψάριο Θάσου
Οι αιτούντες περιφερειακοί Σύμβουλοι
1) Τοψίδης Χριστόδουλος2) Μαρκόπουλος Θεόδωρος3) Γάκης Χρήστος4) Ιωσηφίδης Αλέξανδρος 5) Βαβίας Σταύρος6) Αμοιρίδης Μιχαήλ7) Βουλγαρίδης Νικόλαος8) Εξακουστός Κωνσταντίνος9) Μωυσιάδης Αριστείδης10) Ταπατζάς Εμμανουήλ11) Πατακάκης Ανάργυρος12) Ιμάμογλου Τζιχάν13) Καζάκου – Βρούζου Τριανταφυλλιά14) Βουρβουκέλης Οδυσσέας15) Χατζηγκενέ Ιρφάν16) Πολυμέρου Μαρία17) Κατσιμίγας Κωνσταντίνος18) Χατζηπέμου Χρήστος19) Μαχμούτ Σερκάν20) Κουράκ Ριτβάν21) Αργυρίου Νικόλαος22) Λυμπεράκης Δημήτριος23) Παπατολίδης Δημήτριος24) Στεφανίδης Ιωάννης25) Συμεωνίδης Θεόδωρος26) Περεντίδης Θεόδωρος 

Exit mobile version