ΕλλάδαΚορυφαία

Έκτακτο :ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το Νοσοκομείο Κομοτηνής από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ακυρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το ίδιο το Ίδρυμα αναφέροντας ως λόγο τις , εκτός προϋπολογισμού προσφορές που υποβλήθηκαν για την κατασκευή του .Το Ίδρυμα αναφέρει ότι “εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τυχόν εναλλακτικές λύσεις“. Να σημειωθεί πως όταν οι τοπικοί φορείς ρωτούσαν τα στελέχη του Νοσοκομείου στις μαξιμαλιστικές παρουσιάσεις της Κομοτηνής αν η άνοδος τιμών στα υλικά επηρεάσει την κατασκευή απαντούσαν ,τότε αρνητικά διαβεβαιώνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα θα προχωρούσε…Ερώτημα επίσης προκύπτει και για τα συνοδά έργα που θα κατασκευάσουν τοπικοί φορείς η τύχη των οποίων είναι άγνωστη..

Η ανακοίνωση :

“Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοινώνει ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, υπό την διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, απέβη ουσιαστικά άκαρπος και ως εκ τούτου ακυρώνεται. Όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες) ακόμα και έχοντας λάβει υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις (πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.τ.λ.).

Η εξέλιξη αυτή, προς το παρόν, καθιστά την ολοκλήρωση των εν λόγω έργων για τα τρία νέα Νοσοκομεία στο ποιοτικό επίπεδο που έχει οραματιστεί το ΙΣΝ και αξίζει στην Ελλάδα αδύνατη. Παρόλα αυτά, το Ίδρυμα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τυχόν εναλλακτικές λύσεις, και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προσεχώς.

Όλες οι άλλες δράσεις της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς συνεχίζονται κανονικά και εκτελούνται εντός χρονοδιαγραμμάτων και προϋπολογισμών.”

Back to top button