ΑθλητισμόςΚοινωνίαΚορυφαία

Εκπαίδευση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Κομοτηνής, για την τέχνη της πεζοπορίας, από τον ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ (φωτογραφίες)

Μια μοναδική εμπειρία έζησε η ομάδα του πεζοπορικού μας τμήματος, στο 3ο Δ.Σ.Κομοτηνής, μαζί με τους μαθητές του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς τους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Δνσης του σχολείου, προς το ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, να εκπαιδευθούν στην πεζοπορία 100 μαθητές Ε’και ΣΤ’ τάξης και οι 10 εκπαιδευτικοί τους,

Πρώτα έγινε θεωρητική εκπαίδευση στο σχολείο από τον υπεύθυνο του πεζοπορικού τμήματος Δημήτρη Κωστόπουλο.

Οι μαθητές/τριες του 3ου ΔΣ, μάθανε για την τέχνη της πεζοπορίας.

Για το τι είναι η πεζοπορία. Τα είδη της. Σε ποια μέρη πραγματοποιείται. Τι προσφέρει στον άνθρωπο.Τι πρέπει να έχει το σακίδιο του πεζοπόρου. Το ρουχισμό και τα απαραίτητα αξεσουάρ του. Τροφή που πρέπει να κουβαλά. Απαραίτητο φαρμακείο. Οδηγίες-ασφάλεια-κίνδυνοι-ζώα του δάσους.

Επίσης ο πρόεδρος της Ελ.Ομ.Διάσωσης Κομοτηνής (ΕΟΔ), παρουσίασε τον διασωστικό σάκο, με όλα τα απαραίτητα για τις πρώτες βοήθειες.

Αμέσως μετά ακολούθησε πρακτική εξάσκηση, με πεζοπορία 3χλμ στη Νυμφαία, από το τουριστικό περίπτερο έως το κάστρο και επιστροφή, με στάση για ένα σνακ.

Η ομάδα του πεζοπορικού τμήματος του ΔΡΟΜΕΑ, ελπίζει ότι με την καλή αυτή πρακτική, επηρεάσθηκαν θετικά αρκετά παιδιά και δάσκαλοι, αυριανοί πεζοπόροι και αθλητές, με αγάπη στην φύση και στο βουνό.

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ευχαριστεί την Δ/νση του σχολείου για την πρόσκληση, όπως και την ΕΟΔ Κομοτηνής, για την παρουσία της, σε όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης με τους εξειδικευμένους διασώστες της.

Back to top button