Βουλευτικές εκλογές 2023Κορυφαία

Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Η νέα κυβέρνηση θα κάνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ξεκινά κύκλος σκληρής δουλειάς

Μήνυμα σκληρής δουλειάς που ξεκινά από σήμερα για την νέα κυβέρνηση δεσμευόμενος ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στις 11 το πρωί πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου και παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «είναι για μένα ξεχωριστή τιμή να αναλαμβάνω αυτή την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με ορίζοντα 4ετιας. Εξ αρχής είχα θέσει ως στόχο η χώρα να έχει μια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Χρειάστηκαν δυστυχώς δύο εκλογές. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαιώμα να περιμένουν ένα καλύτερο μέλλον. Θα κάνουμε μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Έχουμε μια άνετη πλειοψηφία. Θα συγκροτήσω άμεσα στη συγκρότηση κυβέρνησης σκληρής δουλειάς με πολύ συγκεκριμένη αποστολή που θα τους αναθέσουμε».

«Από εκεί και πέρα το εκλογικό αποτέλεσμα επιφύλαξε και ορισμένες εκπλήξεις. Έχουμε μια 8κομματική βουλή, πιστεύω ότι η Δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη για να διατηρηθεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις. Η Βουλή αυτή ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία. Από σήμερα ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Μετά την παραλαβή της εντολής από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός στη 1 μετά το μεσημέρι και αργότερα, μέσα στην ημέρα, να ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, το πρωί ενώ την Τετάρτη αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου καθώς ο πρωθυπουργός την Πέμπτη θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σακελλαροπούλου: Είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα

Είχε προηγηθεί λίγο πριν τις 10 το πρωί η παραλαβή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας των αποτελεσμάτων των εκλογών της Κυριακής με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να σχολιάζει «είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα».

Back to top button