Κοινωνία

Eκδήλωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων Ν Ροδόπης στην πλατεία το Σάββατο 5 Ιουνίου

Η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου έχει καθιερωθεί από το 1987 ως η παγκόσμια ημέρα επιβιωσάντων του Καρκίνου.

Ξεκίνησε από τις ΗΠΑ αλλά πλέον η μέρα τιμάτε σε όλο τον κόσμο καθώς  πολλές είναι οι περιοχές που οργανώνουν εκδηλώσεις για να τιμήσουν όσους πέρασαν μέσα από το μονοπάτι αυτό και βγήκαν νικητές με όπλα την διάγνωση, την ιατρική συμβουλευτική και την υποβολή στις κατάλληλες θεραπείες.

Είναι μια μέρα ελπίδας που σε κάποιους θυμίζει τη μάχη, τη νίκη και γίνεται η αφορμή για μια νέα ζωή, αλλά  το σημαντικό για εμάς είναι να σταθεί παράλληλα και ως αφορμή για πρόληψη και ενημέρωση που θα οδηγήσουν σε μία πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση.

Με αφορμή τις 6 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Επιβιωσάντων  τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης « Δύναμη Ψυχής» θα βρίσκονται το Σάββατο 5 Ιουνίου από τις 10πμ ως τις 1μμ στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής ενημερώνοντας τον κόσμο και μοιράζοντας έντυπο υλικό, τηρώντας με προσοχή και αίσθημα ευθύνης τα μέτρα προστασίας.

Παράλληλα στο χώρο θα βρίσκονται και εκπαιδευμένες εθελόντριες που θα υλοποιήσουν τη δράση ενημέρωσης και εγγραφής Δοτών μυελού των οστών

Back to top button