Η “είσοδος ” του Κ.Υ. Σαπών αύξησε τους εμβολιασμένους στη Ροδόπη:859 μέχρι στιγμής

Η είσοδος του Κέντρου Υγείας Σαπών στην αλυσίδα του εμβολιασμού στη Ροδόπη αύξησε τον εμβολιαστικό ρυθμό και έτσι μέχρι και το Σάββατο 23 Γενάρη είχαν εμβολιαστεί συνολικά 859 άτομα .

Το Σάββατο μόνο ,χθες δηλαδή εμβολιάστηκαν και στα 2 εμβολιαστικά κέντρα με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer σχεδόν 100 άτομα .

Μέχρι στιγμής εμβολιάζονται άτομα άνω των 85 ετών ενώ με τα εμβόλια που περισσεύουν προχωρά ο εμβολιασμός των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας :αστυνομία και πυροσβεστική. Και εδώ προκύπτει ένας σοβαρός προβληματισμός καθώς παρότι η πληροφορία “πνίγεται” είναι πολλοί εκείνοι που παρότι ειδοποιούνται να εμβολιαστούν τελικά δεν εμφανίζονται με αποτέλεσμα ,προκειμένου το εμβόλιο να μην καταστραφεί ,οι γιατροί να απευθύνονται ,άρον άρον σε Αστυνομία προκειμένου να εμβολιαστούν στελέχη της .

Εντός του Φλεβάρη θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και τα εμβολιαστικά κέντρα σε Ξυλαγανή ,Ίασμο ,Αρριανά και Φιλύρα.

Να σημειωθεί ότι ακόμη και με τους αυξημένους αυτούς ρυθμούς το ποσοστό εμβολιασμού στη Ροδόπη αγγίζει το 1%, ποσοστό χαμηλό σε σχέση με την προσδοκόμενα στόχο του 60% για να δημιουργηθεί ανοσία .

Σάκης Αντωνίου

Η φωτογραφία από τον εμβολιασμό 2 ηλικιωμένων συμπολιτισσών μας στο ΚΥ Σαπών

Exit mobile version