ΕκκλησίαΚορυφαία

Η εικόνα της Παναγίας της Εγγυήτριας εφέστια εικόνα του Ιάσμου-Λιτάνευση και τοποθέτησή της στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου(φωτογραφίες)

Την εικόνα της Παναγίας της Εγγυήτριας η οποία και θα αποτελεί την εφέστια εικόνα του Ιάσμου υποδέχτηκε χθες η κωμόπολη της Ροδόπης και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κομοτηνής Παντελεήμων. Ακολούθησε λιτάνευσή της και τοποθέτησή της στον ιστορικό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιάσμου με την ενεργή συμμετοχή μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου και φυσικά πλήθους πιστών .

Η εικόνα αγιογραφήθηκε στο Άγιο Όρος με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη και εφόσον γιορτάζει στις 6 Οκτωβρίου συνδέεται σαφώς με την καθιέρωση της ημερομηνίας ως εκείνης της απελευθέρωσης του Ιάσμου από τον ελληνικό Στρατό τον Οκτώβριο του 1919.

Οι φωτογραφίες από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας Κομοτηνής.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση εΤέθη πρώτη φορά στη δημόσια σφαίρα από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου Ηλία Μπούκα ,την στήριξε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων που την πρότεινε στο Δήμο και ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ομόφωνα την αποδέχτηκε καθιερώνοντάς την .

Back to top button