ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Εγκρίθηκε η κατασκευή του έργου βιολογικού καθαρισμού Αρσακείου του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»  

Την ένταξη του έργου του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών με τίτλο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Αρσακείου» στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» υπέγραψε, πριν λίγες μέρες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας με την υπ’ αριθμ. 9827/17-03-2023 απόφαση του (ΑΔΑ: 60Θ546ΜΤΛ6-ΓΘ8).

Χάρη στις αποτελεσματικές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής η χρηματοδότηση του έργου ύψους 951.000  ευρώ, εξασφαλίστηκε μέσω του Άξονα «Περιβάλλον» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και αφορά την κατασκευή πλήρους εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Αρσακείου, το οποίο θα συνδεθεί απευθείας στον Κεντρικό Αγωγό, που οδηγεί στην υπό κατασκευή Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Σαπών στην περιοχή «Αεροδρόμιο» Αρσακείου. Το έργο  θα εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό τον οικισμό ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των κατοίκων.

            Υπενθυμίζεται ότι την 1η  Μαρτίου 2023, αφού εξασφαλίστηκε η σχετική πίστωση και έγιναν οι απαιτούμενες διαδικασίες, υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου επεξεργασίας λυμάτων για την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού Σαπών, μεταξύ του Δήμου, της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και της αναδόχου εταιρίας, προϋπολογισμού 2.220.000 ευρώ, το οποίο αναλύεται σε υδραυλικά, ηλεκτρομηχανολογικά έργα και υποδομές επεξεργασίας νερού και αποβλήτων όπως δεξαμενές, κτίρια διοίκησης, κέντρο ελέγχου, αποθήκης κ.α.

Σημαντικής σημασίας είναι και οι παρεμβάσεις που έγιναν από τη διοίκηση του Δήμου για την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για τις συνδέσεις κατοικιών, οικοπέδων, καταστημάτων κτλ που θα δημοπρατηθεί στο προσεχές διάστημα, δαπάνες τις οποίες θα επιβαρύνονταν σε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες. Η δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων» στις Σάπες αναμένεται το επόμενο διάστημα και αφορά την κατασκευή 1.300 ιδιωτικών συνδέσεων με το δίκτυο αποχέτευσης και είναι ύψους 719.200 ευρώ.

            Ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη κατασκευής της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, την απόφαση ένταξης του έργου κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Αρσακείου στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» και τη δημοπράτηση του έργου των συνδέσεων που αναμένεται, ένα τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας έργο, αυτό του Βιολογικού Καθαρισμού Σαπών-Αρσακείου,  με συνολική χρηματοδότηση περίπου 4 εκατ. ευρώ θα γίνει πραγματικότητα και θα παραδοθεί ολοκληρωμένο στους κατοίκους.

Back to top button