ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TVΤοπικές ειδήσεις

“Εγκληματική αδιαφορία” η καθυστέρηση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής λένε οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί-Συμβολική κινητοποίηση στην Κομοτηνή(web tv)

Ως “εγκληματική αδιαφορία” χαρακτηρίζει την καθυστέρηση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών των ειδικών σχολείων αλλά και των άλλων ειδικοτήτων της ειδικής αγωγής ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν Ροδόπης “Οι 3 Ιεράρχες” Στέφανος Μακρυγιάννης σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ,έξω από τα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κομοτηνή.

Να σημειωθεί ότι η λεγόμενη “προτεραιοποίηση ” των εκπαιδευτικών αυτών έγινε πρόσφατα από την κυβέρνηση αλλά όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών κάποιοι συνάδελφοί του ειδικής αγωγής λαμβάνουν ημερομηνία εμβολιασμού στα μέσα Μάϊου ,όταν δηλαδή η σχολική χρονιά θα οδεύει προς τη λήξη της .

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν :

  • Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία!
  • Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις και να λαμβάνεται μέριμνα για τη φροντίδα των πασχόντων.
  • Να υπάρξει μέριμνα για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά ομάδα και της τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών.
  • Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.
  • Για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω αναστολής λειτουργίας του σχολείου, είτε λόγω σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες δωρεάν επιστημονικές παρεμβάσεις!

Εδώ οι δηλώσεις του κ Μακρυγιάννη :

https://fb.watch/4iY5byt6pU/

Back to top button