Έφυγε από τη ζωή ένας από τους πρώτους καθηγητές της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. ο ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Ιωάννης Βούλγαρης

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας σπουδαίος ακαδημαϊκός άντρας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ,ο Ομότιμος Καθηγητής του Τομέα Διεθνούς Δικαίου Ιωάννης Βούλγαρης .Ο Ιωάννης Βούλγαρης μαζί με τον αείμνηστο καθηγητή και μετέπειτα Δικαστή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Κρατερό Ιωάννου ήταν από τους πρώτους καθηγητές που κλήθηκαν να στηρίξουν τον Φεβρουάριο του 1975 ,όπως ο ίδΙος είχε ομολογήσει την ίδρυση της πρώτης Σχολής του Πανεπιστημίου της Θράκης ,της Νομικής Σχολής στα πρώτα εκείνα πέτρινα χρόνια του Ιδρύματος .

Ευρυμαθής, με διεθνή αναγνωρισιμότητα και κύρος, χάραξε ανεξίτηλα με την πορεία του το Πανεπιστήμιο της Θράκης .

Για τον θάνατό του έγραψε ο πρωήν Πρύτανης του ΔΠΘ Γιάννης Πανούσης :”

«Αποχαιρετώντας ένα φίλο,

Σήμερα “έφυγε” για τον Παράδεισο του Δικαίου ο Ιωάννης Βούλγαρης, ένας από τους πρωτ-εργάτες της Νομικής και του ΔΠΘ, ένας καταξιωμένος διεθνολόγος,ένας γελαστός άνθρωπος,ένας ακούραστος ερευνητής.

Την προσφορά του θα την αξιολογήσουν οι συνάδελφοί του και οι πρώην φοιτητές του.

Εγώ θα θυμάμαι πάντοτε την ευγένειά του και το ήθος του.

Μακάρι οι νέοι διεθνολόγοι ν’ ακολουθήσουν το δρόμο της γνώσης και της σύνεσης που δίδαξε ο Ιωάννης Βούλγαρης”

Για τον εκλειπόντα καθηγητή έγραψε και η Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημνίου Μακεδονίας Παρούλα Νάσκου Περράκη η οποία το 1974 ήταν συνεργάτιδα της έδρας του Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ:”

Μόλις με πληροφόρησαν από τον τομέα διεθνών σπουδών ΔΠΘ ότι πέθανε ο αγαπητός σε όλους μας καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης.
Τον υποδέχθηκα

στον σιδηροδρομικό σταθμό τον Φεβρουάριο του 1975 μετά από παράκληση του Δημητρίου Ευρυγενη ,που είχε μόλις παραιτηθεί από πρόεδρος της Δ Ε του πανεπιστημίου,διότι έγινε υφυπουργός Παιδείας,και είχε φροντίσει για τον διορισμό του Βούλγαρη να διδάξει ιδιωτικό διεθνές ως Ειδικός Επιστημων.
Ερχόταν από το Παρίσι όπου ζούσε με τη γυναίκα του. Το αγάπησε και το σεβάστηκε το ΔΠΘ ο Βούλγαρης,κι έδειξε συνέπεια και υψηλό ακαδημαικο ήθος.Μας βοήθησε όλους τους νεώτερους επιστήμονες τότε. Κι όλοι του δείχναμε τον σεβασμό και την αγάπη μας..περασαμε όμορφα χρόνια στην Κομοτηνή..κι ο ίδιος έδειχνε ευχαριστημένος..δίδαξε μέχρι τη συνταξιοδότηση του !!,,
Η κηδεία του αύριο στις 12..ο τομέας ΔΣ Κομοτηνής θα αναρτήσει πληροφορίες.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει..παρέα με τον Κρατερό, πλεον ,οι δύο πρώτοι καθηγητές που διορίστηκαν στη νομική σχολή,ως ειδικοί επιστημονες,οι δύο που της προσέφεραν τα πάντα από ειλικρινή αγάπη στην επιστήμη και στο έργο τους..πόσο μας λείπουν!!!”

Exit mobile version