
Έφυγε σήμερα το πρωί,αιφνιδίως ,από τη ζωή ο Αργύρης Μπακιρτζίδης διαχρονικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη και για ένα διάστημα Γραμματέας της Νομαρχιακής του Επιτροπής ,την εποχή των μνημονίων και της εκλογικής συρρίκνωσης των ποσοστών του.Ήταν αγρότης και διέμενε στον Ίμερο.
Ο Γραμματέας της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ σήμερα στη Ροδόπη Παύλος Δαμιανίδης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση :
“Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον αδόκητο χαμό του Αργύρη Μπακιρτζίδη. Ενός ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα του ΚΙΝΑΛ, που μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του έστεκε όρθιος και μαχητικά ενεργός στις επάλξεις των αγώνων της δημοκρατικής παράταξης. Άνθρωπος με ήθος, ιδεολογική συνέπεια και σταθερότητα υπηρέτησε το κόμμα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον τόπο ακέραια και δυναμικά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της θρακικής γης που θα τον σκεπάσει και η μνήμη του παντοτινή.”
Δήλωση για το θάνατο του Αργύρη Μπακιρτζίδη έκανε και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης :”
Σήμερα χάσαμε αναπάντεχα έναν αγαπημένο φίλο και ιστορικό αγωνιστή της δημοκρατικής παράταξης και της Αυτοδιοίκησης του τόπου μας: τον Αργύρη Μπακιρτζίδη. Συμπορεύτηκα μαζί του χρόνια ολόκληρα στα μετερίζια των ιδεολογικών αγώνων. Παθιασμένος και σταθερά προσανατολισμένος στις μάχες για την πρόοδο της περιοχής μας. Αγνός αγωνιστής και εξαιρετικός φίλος στήριζε κάθε προσπάθεια της παράταξης και του Δήμου μας. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και θα τον μνημονεύουμε με απέραντο σεβασμό. Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε φίλε και σύντροφε!”
Τέλος τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο τέως υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη Γιώργος Μανανάς.