ΚορυφαίαΕλλάδα

Eφυγε από τη ζωή ο τέως Δήμαρχος Σαμοθράκης Γιώργος Χανός

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ο τέως Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος ,μέχρι πρότινος,Σαμοθράκης Γιώργος Χανός.Ο τέως Δήμαρχος γιατρός στο επάγγελμα ήταν 76 χρονών.

Ο Γιώργος Χάνος γεννήθηκε το 1943 στην Χώρα Σαμοθράκης.  Η μητέρα του ήταν δασκάλα στο νησί από το 1933 και για όλη της τη ζωή, ενώ ο πατέρας του διατέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Σαμοθράκης από το 1951 και για πολλές τετραετίες.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική. Υπηρέτησε το αγροτικό και την στρατιωτική του θητεία στην Σαμοθράκη και τον Έβρο.

Το 1978, απέκτησε τον τίτλο του πανεπιστημιακού ιατρού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έφτασε στην βαθμίδα του μόνιμου επίκουρου καθηγητή, έχοντας στο ενεργητικό του πλούσια αναγνωρισμένη επιστημονική συγγραφική και εκπαιδευτική δράση.

Το 1998, έγινε Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και το 2008 συνταξιοδοτήθηκε με την ιδιότητα του Διευθυντή Χειρουργικής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Η αγάπη του για τον τόπο του και η επιθυμία του να ασχοληθεί με τα κοινά τον οδήγησε στην ενασχόληση με την πολιτική.

Το 1982, εξελέγη πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχίας Έβρου, αξίωμα το οποίο υπηρέτησε για τρεις τετραετίες 1983-1986, 1990-1998.

Το 1998, εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Σαμοθράκης,θέση που διατήρησε για 3 τετραετίες.Στις εκλογές του Μαίου ήταν εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος και στο δεύτερο γύρο στήριξε ανοικτά τον νυν Δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο.

Back to top button
Close