ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Και με εφαρμογή στο κινητό πλέον η ενοικίαση κοινόχρηστου ποδηλάτου στην Κομοτηνή

Restart στην χρήση των δημοτικών ,κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Κομοτηνή επιχειρεί ο Δήμος σε μία προσπάθεια να ενθαρρυνθούν αλλά και να διευκολυνθούν οι δημότες στην επιλογή τους για μετακίνηση στην πόλη. Σήμερα ο Δήμαρχος με τον υπεύθυνο της εταιρείας που έχει αναλάβει την οργάνωση του εγχειρήματος παρουσίασαν την δυνατότητα ,μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο της ενοικίασης του ποδηλάτου από τους 5 σταθμούς που λειτουργούν αυτή τη στιγμή. Μέσω της εφαρμογής ο πολίτης θα χρεώνει την πιστωτική του κάρτα για τον χρόνο που χρησιμοποίησε το ποδήλατο. Η χρέωση είναι δωρεάν για την πρώτη μισή ώρα και ένα λεπτό του ευρώ ανά λεπτό της ώρας για τη συνέχεια ,δηλαδή 30 λεπτά ουσιαστικά κοστίζει η ωριαία χρήση .

Οι σταθμοί των ποδηλάτων σήμερα βρίσκονται στην πλατεία (στο ΚΕΠ) ,στην Περιφέρεια ΑΜΘ ,στο στρατόπεδο Παράσχου ,τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και το Νοσοκομείο και στο Kosmopilis  ενώ θα προστεθούν άλλοι 3 .

Ο Δήμος θέλει να επανεκκινήσει  το ενδιαφέρον των πολιτών που δεν στήριξαν το εγχείρημα παρά την αρχική του δυναμική πριν από λίγα χρόνια μέσω της κατασκευής και νέων ποδηλατοδρόμων .Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα όποιος ήθελε να νοικιάσει ποδήλατο έπρεπε να προμηθευτεί μία κάρτα μεταβαίνοντας στο Δημαρχείο και με αυτήν να  αποδεσμεύει το ποδήλατο ,κάτι που θα συνεχίσει να συμβαίνει εναλλακτικά

Back to top button