e-Aιμοδότες:ένα application για την αιμοδοσία των μαθητών και καθηγητών του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής που βραβεύτηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Πανελλήνια πρωτιά για τους μαθητές και τους καθηγητές της Ομάδας Ρομποτικής & Προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, που κέρδισαν το 1ο Βραβείο στον 2o Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM του Προγράμματος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Generation Next του ιδρύματος Vodafone με την android εφαρμογή e-Αιμοδότες. Την ομάδα συνεχάρησαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής ,ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου και η Δντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της Ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, που κατέκτησαν το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM του Προγράμματος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Generation Next του ιδρύματος Vodafone, με το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα e-Αιμοδότες που δημιούργησαν.

Η κατάκτηση του Βραβείου αυτού είναι αφενός μεν μια σπουδαία διάκριση, η οποία αποδεικνύει έμπρακτα ότι στην εκπαίδευση της μικρής και ακριτικής μας πόλης επιτελείται πολύ σημαντική δουλειά και ότι το μαθητικό μας δυναμικό έχει ικανότητες, προσόντα και δυνατότητες, που του επιτρέπουν να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις και να κερδίσει διακρίσεις και πρωτιές σε Πανελλαδικό επίπεδο. Αφετέρου, όμως, καταδεικνύει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ευθύνης των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Κι αυτό, γιατί ασχολήθηκαν ερευνητικά και δημιούργησαν μια εφαρμογή, που αφορά το κεφαλαιώδες για την ανθρώπινη ύπαρξη αγαθό της προσφοράς του αίματος. Και συμβάλλουν, έτσι, τα μέγιστα στη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς και στην παροχή σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, ούτως ώστε να διευκολυνθεί στην πράξη η διαδικασία της αιμοδοσίας. Η Κομοτηνή, οι αιρετοί της άρχοντες και οι πολίτες της, μόνο υπερηφάνεια μπορούν να αισθάνονται γι’ αυτά τα παιδιά και γι’ αυτούς τους εκπαιδευτικούς.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής.

“Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές της Ομάδας Ρομποτικής & Προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, που κέρδισαν το 1ο Βραβείο στον 2o Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM του Προγράμματος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Generation Next του ιδρύματος Vodafone με την android εφαρμογή e-Αιμοδότες. Η βασική καινοτομία του e-Αιμοδότες είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους χρήστες του να ενημερώνονται άμεσα τόσο για τις έκτακτες ανάγκες για προσφορά αίματος όσο και για τις προγραμματισμένες δράσεις αιμοληψίας. Επίσης, το e-Αιμοδότες διευκολύνει την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, στον «έξυπνο» προγραμματισμό των αιμοληψιών, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη (30 ημέρες). Η εφαρμογή βρίσκεται διαθέσιμη και μπορείτε να την “κατεβάσετε” δωρεάν από το Play Store (https://bit.ly/e-aimodotes)Πάντα τέτοιες επιτυχίες.

Η Δντρια της Δνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

“Θερμά συγχαίρουμε την ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής e-Αιμοδότες για την πανελλήνια 1η νίκη με την συμμετοχή της στον διαγωνισμός Generation Next του οργανισμού Vodafon. Θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όχι μόνο για την εθελοντική τους συμμετοχή, για την απόφασή τους να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό αποδεικνύοντας το πνεύμα καινοτομίας αλλά και γιατί επέλεξαν να ασχοληθούν με ένα θέμα που ακουμπά κοινωνικές ευαισθησίες και έρχεται να συνεισφέρει στο κοινωνικό πλαίσιο με δυνατότητες επέκτασης σε όλη την επικράτεια. Ευχόμαστε να πνέει πάντα ένας τέτοιος άνεμος δημιουργίας σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Ευχόμαστε η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την κοινωνία να αξιοποιεί θεσμούς προς ευόδωση της κοινωνικής ευημερίας. Με εκτίμηση Η διευθύντρια ΔΔΕ Ροδόπης Κοσμίδου Μαριγούλα”

Exit mobile version