ΚορυφαίαΠολιτισμός

Eυχαριστήριο του Συλλόγου Εβριτών Ν Ροδόπης

Η πρώτη μεγάλη επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Εβριτών Ν.Ροδόπης με την οποία γιόρτασε τα τριάντα χρόνια ζωής του, πέρασε στην Ιστορία, ως μια απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση αντάξια της πορείας του. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στις 30 του Μάρτη στην από γεμάτη κόσμο αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, ήταν πραγματικά συγκινητική, καταφέρνοντας να ενώσει θεατές, χορευτές & μουσικούς.

Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΙΤΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ ευχαριστεί ολόψυχα:

Τα χορευτικά τμήματα των δεκάδων μικρών και μεγάλων χορευτών που άοκνα για μήνες εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκάλου μας Χρήστος Γαντζίδης, ο οποίος είχε το γενικό πρόσταγμα στην πραγματοποίηση αυτής της μοναδικής από κάθε άποψη εκδήλωσης.

Τους χοροδιδασκάλους επίσης του συλλόγου, Konstantinos Gantzidis και Γιώργος Κυριαζίδης.

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γεφυρουδίου Σερρών “Η ΕΛΠΙΔΑ”, τον Σύλλογο “ΑΞΙΖΩ” καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγείρου Κομοτηνής που συνέβαλαν με το κέφι τους στην εξαίρετη βραδυά.

Το θρακιώτικο μουσικό σχήμα “ΟΔΡΥΣΣΕΣ” που έδωσε τον μουσικό παλμό.

Τη φιλόλογο και φίλη Kiki Paidaraki που με τη συγκινητική της αφήγηση έντυσε την παράσταση.

Τον κ. Kostas Katsimigas για την επιμέλεια των σκηνικών και τον Christos Papageorgiou Cristiano που ως άοκνος μηχανικός σκηνής στήριξε την μεγάλη αυτή παράσταση.

Τις επιμελήτριες και τον επιμελητή του βεστιαρίου Eirini Iwannidou, Όλγα ΚαμπουρίδουΠέπη Στογιαντσάκη, Angeliki Chariopolitou, Μαρια Τιανουδη και Giannis Kouroudis .

Την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την παραχώρηση του Μεγάρου Μουσικής.

Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Σαμαρείτες για την στήριξη του κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγείρου, το Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής, Σύλλογο Γυναικών & Φίλων Καρλικιωτών Μέσης, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο “ΟΡΦΕΑΣ” Αμορίου και το Κατάστημα Ανδρικού Ενδύματος «Κασάπης» για την παραχώρηση των φορεσιών.

Τους χορηγούς της εκδήλωσης, το Parking Μπαμπέλη, την Μπουγάτσα Τριανταφυλλίδη, το Πρακτορείο ΟΠΑΠ CRISTIANO BET και το κατάστημα ΦΥΤΑΓΟΡΑ του Σοφοκλή Αποστολίδη.

Και φυσικά ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς, τους θεατές που με το ασταμάτητο χειροκρότημα σας μας δίνεται δικαίωμα να οραματιστούμε τα επόμενα 30 χρόνια αλλά και τις επόμενες επετειακές εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Τέλος θα θέλαμε να κάνουμε μια ξεχωριστή μνεία στους συνοδοιπόρους όλων αυτών των χρόνων.

Στα εκατοντάδες μέλη μας, που αγάπησαν και αγκάλιασαν τον Σύλλογο, ως οικογένεια.

Στον αειθαλή ισόβιο «πρόεδρό» μας, Βαγγέλη Μάρκου. Στον διαχρονικό ταμία μας, τον ανιδιοτελή Παναγιώτη Καραμπαγλίδη, καθώς και σε όσους συνέβαλλαν, ως Διοίκηση και ως απλά μέλη του Συλλόγου, στην εξωστρέφεια και συνεχή εξέλιξή του.

Και δεν ξεχνάμε, αποτίνοντας φόρο τιμής σ’ αυτούς που άφησαν το στίγμα τους. Το ιδρυτικό μας μέλος, τον αείμνηστο φίλο Μιχάλη Σουργουτσίδη και την αγαπημένη Ζωή Γεωργούδη που έφυγε τόσο νωρίς…

Στο διάβα μας στον χώρο και στον χρόνο, η ΠΑΡΑΔΟΣΗ είναι τρόπος σκέψης, κανόνας ζωής, πηγή διαχρονικών αξιών που με απλότητα χρωματίζουν τη ζωή μας. Σημείο αναφοράς για κάθε φορά που χανόμαστε μέσα στην πολυπλοκότητα της εποχής. Με την παράδοση το ιστορικό γεγονός γίνεται μύθος, τραγούδι. Το τραγούδι γίνεται χορός. Ο χορός γίνεται έκφραση, στάση ζωής, πολιτισμός. Κρατούμε αυτό που έχουμε, προσθέτουμε αυτό που δημιουργούμε, στην αλυσίδα που δένει το παρελθόν με το μέλλον.

Ευχαριστούμε θερμά.

Back to top button