ΚορυφαίαΕλλάδαΚοινωνία

Eυριπίδης Στυλιανίδης : «Ο 1ος στόχος μας επιτεύχθηκε. Το ΔΠΘ γίνεται 3ο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα»

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο Θρακιώτης πολιτικός ευχαρίστησε δημόσια τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ιδιαίτερα τον νέο Υπουργό Παιδείας που σεβόμενοι τις προεκλογικές δεσμεύσεις ξεμπλόκαραν ζητήματα ενίσχυσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ανάδειξης του σε 3ο Πανεπιστήμιο στη χώρα.

Είχε προηγηθεί ένας μακρύς και επίμονος αγώνας του Βουλευτή σε απόλυτο συντονισμό με τον Πρύτανη Φώτη Μάρη και τη Διοίκηση του ΔΠΘ στην προσπάθεια να καμφθούν αντιδράσεις και να αναχαιτιστούν πιέσεις που ασκούνταν από διάφορους στην ηγεσία του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Οι τελικές αποφάσεις πάρθηκαν στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο και ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Κυριάκο Πιερρακάκη που βοήθησε καταλυτικά στην προώθηση των υπό διεκδίκηση προτεραιοτήτων που είχε θέσει πριν τις εκλογές ως προσωπικές του δεσμεύσεις. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Βουλευτής Ροδόπης «Η σημαντική εξέλιξη αποτελεί την υλοποίηση της πρώτης προγραμματικής μου δέσμευσης. Το ΔΠΘ μετεξελίσσεται στο τρίτο ισχυρότερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Ανοίγει στην Κομοτηνή η νέα Σχολή Εργοθεραπείας και στο Διδυμότειχο η Ψυχολογία. Επιστρέφουν στο ΔΠΘ τα τμήματα από Καβάλα, Δράμα και Έβρο που είχαν πάει επί ΣΥΡΙΖΑ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη. Σχεδιάζεται αύξηση των νεοεισακτέων φοιτητών και καινούριες πιστώσεις για αύξηση ακαδημαϊκού προσωπικού. Επίσης ζήτησα από τον Υπουργό τη δημιουργία Καλλιτεχνικού σχολείου στη νέα υποδομή του Ν. Σιδηροχωρίου που θα φέρει στον οικισμό μαθητές από όλο το Νομό Ροδόπης. Τέλος κάλεσα τον Υπουργό να επισκεφθεί το ταχύτερο δυνατό την Κομοτηνή προκειμένου να ενημερωθεί και για νέες πολιτικές που θα μπορούσε να ξεδιπλώσει στην περιοχή».

Back to top button