ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Δυσάρεστη εξέλιξη: επέστρεψε στην Κομοτηνή το ασθενοφόρο από το ΚΥ Σαπών-Καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου Μαρώνειας Σαπών Δημήτρη Κοτσάκη

Μία δυσάρεστη εξέλιξη έκανε γνωστή πριν από λίγο ο δημοτικός σύμβουλος Μαρώνειας Σαπών Δημήτρης Κοτσάκης ο οποίος όπως αποκαλύπτει σήμερα επέστρεψε το ανενεργό, τον τελευταίο καιρό ,ασθενοφόρο του ΚΥ Σαπών, στη βάση του στην Κομοτηνή ,προφανώς οριστικά .

Ο ίδιος εκφράζει την οργή του για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν και οδήγησαν στην απομάκρυνση του ασθενοφόρου ενώ αφήνει αιχμές για ολιγωρία στην διοίκηση του Δήμου Μαρώνειας Σαπών φέροντας ως παράδειγμα τον Δήμο Ιάσμου που ενεργοποίησε με δικές του δυνάμεις το ασθενοφόρο στον Ίασμο. Να σημειωθεί ότι το ασθενοφόρο είχε εγκατασταθεί με μία βάρδια στο ΚΥ Σαπών τον Απρίλιο του 2017 και τότε είχε θεωρηθεί σημαντική εξέλιξη για την περιοχή .

Σήμερα 4 χρόνια μετά οι Σάπες ξαναγυρίζουν πίσω ή μάλλον συνεχίζουν την πορεία υποβάθμισης και απαξίωσης των τελευταίων ετών.

Η δήλωση του κ Κοτσάκη:”

“Μετά την μετακίνηση μου στο ΚΥ Σαπών, πρωταρχικός μου στόχος ήταν η λειτουργία του ασθενοφόρου. Μετά από ενέργειές μου και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΚΥ το ασθενοφόρο έφθασε.

Δυστυχώς όμως, εδώ και αρκετούς μήνες, το ασθενοφόρο βρίσκεται σταθμευμένο και ανενεργό δίπλα στο ΚΥ. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις του ΚΥ και δικές μου προσωπικές, προς το ΕΚΑΒ και την 4η ΔΥΠΕ, λόγω έλλειψης κονδυλίων και προσωπικού, αυτό δεν μπόρεσε να τεθεί σε λειτουργία. Σήμερα μετά λύπης μου επιστρέφω το ασθενοφόρο στην έδρα του και η ελπίδα μου για ύπαρξη μόνιμης βάσης ασθενοφόρου ναυάγησε.

Ήλπιζα πως με την αρωγή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και παίρνοντας ως παράδειγμα τον Δήμο Ιάσμου, θα επιτυγχάναμε ώστε οι δημότες να έχουν τη σιγουριά του ασθενοφόρου δίπλα τους, καθώς ήταν και είναι πάγιο αίτημα, χρόνια τώρα.

Περισσότερο απ’όλα, αποτελούσε και αίτημα του νυν Δημάρχου, που το παρουσίαζε με πρωτοσέλιδες δημοσιεύσεις στην εφημερίδα του και το χρησιμοποιούσε ως σημαία στην προεκλογική του εκστρατεία.

Πού είναι η στήριξη του Δήμου σε ένα θέμα που αφορά την ασφάλεια και την υγεία των δημοτών;Γιατί δεν ακολούθησε το παράδειγμα του δημάρχου Ιασμού; Μήπως ο Δήμος Ιάσμου έχει περισσότερα χρήματα και υπαλλήλους ή απλά κάνει καλύτερη διαχείριση των πόρων και του προσωπικού του;

Σάπες 4/2/2021

Κοτσάκης Δημήτριος

Δημοτικός Σύμβουλος

Πλήρωμα ασθενοφόρου

Back to top button