Δύο δωρεάν self test για όλο τον πληθυσμό για τις γιορτές ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης-Αποκάλυψε ότι είπε “όχι” στο υποχρεωτικό rapid για να μην αδικηθούν οι εμβολιασμένοι

Την παροχή δύο δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό για τις γιορτές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Με την κίνηση αυτή ο πρωθυπουργός απέρριψε τις εισηγήσεις για υποχρεωτικό rapid test στους εμβολιασμένους για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους».

Παράλληλα συμπλήρωσε: «Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις».

«Παράθυρο» για νέα μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Έδωσε παραδείγματα όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Ξεκαθάρισε πάντως πως στο μείγμα μέτρων που μπορεί να εξεταστεί εάν χρειαστεί δεν είναι η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.

protothema

Exit mobile version