ΚορυφαίαΠεριβάλλον -Φύση

Με δυνάμεις από όλη την Ελλάδα η προσπάθεια κατάσβεσης στο Παπίκιο

Με όλη τη διαθέσιμη δύναμη που θα μπορούσε για το λόγο αυτό να βρεθεί συνεχίζεται η επιχείρηση της κατάσβεσης της φωτιάς στο Παπίκιο Όρος που σήμερα συμπληρώνει 2 εβδομάδες που κατακαίει σε Ελλάδα και τις τελευταίες μέρες στη Βουλγαρία .

Από το μεσημέρι επιχειρούν πάνω από 150 πυροσβέστες, μέλη των ΕΜΑΚ ακόμη και από Πάτρα καθώς και εθελοντές στα πολλά μέτωπα της φωτιάς ενώ στο σημείο ρίχνουν νερό 3 Canadair με ένα εξ αυτών να περνά και στη Βουλγαρική πλευρά κατόπιν συνεννόησης με τη γειτονική χώρα που δεν διαθέτει αξιόλογη δύναμη πυρόσβεσης αυτή τη στιγμή .

Στην προσπάθεια συμμετέχουν επίσης και υδροφόρα από τους Δήμους της Ροδόπης και διασώστες. Γκρέιντερς της Περιφέρειας ,του στρατού και των Δήμων δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες στα μετόπισθεν .

Η κατάσταση φαίνεται ότι δεν βελτιώνεται παρά τις προσπάθειες ενώ επικρατεί απαισιοδοξία μετά την καιρική πρόβλεψη που εξαιρεί τη Θράκη ουσιαστικά από την κακοκαιρία και τις βροχοπτώσεις του Σαββατοκύριακου .Μακάρι οι προβλέψεις αυτές να διαψευστούν …

Πάνω από 9000 στρέμμα έχουν καεί στην Ελλάδα και σίγουρα 3000 πευκοδάσος στη Βουλγαρία που έχει εκφράσει και αρμοδίως την δυσαρέσκειά της για τον χειρισμό της φωτιάς από την ελληνική πλευρά και τις ευθύνες της για την επέκτασή της μέσα στη γειτονική χώρα.

Back to top button