Δωρεάν μάσκες για όλους τους μαθητές-Η μάσκα υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους όχι στα διαλείμματα

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σχέδιο να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί ανακοίνωσε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως εξήγησε,  ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες. 

 Τόνισε ακόμη ότι θα γίνουν  9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας«Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με  την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε ο υπουργόςΕσωτερικών.

 Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι μπορεί να παραταθεί και για το Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το μέτρο κανονικά λήγει σε 10 ημέρες.

Κεραμέως: «Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα σχολεία μόνο στους εσωτερικούς χώρους»

Διευκρινίσεις ως προς τη χρήση μάσκας από τους μαθητές μόλις ανοίξουν τα σχολεία, έδωσε το πρωί μιλώντας στο Open, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός τόνισε ότι «η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους», πράγμα που σημαίνει, όπως πρόσθεσε πως «στους εξωτερικούς θα είναι υποχρεωτική μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Άρα, λοιπόν, στη γυμναστική, στα διαλείμματα κλπ, δεν θα χρειάζεται τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα».

Η κ. Κερμαέως υπογράμμισε ότι «από την αρχή αυτής της κρίσης ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών. Λόγω της καθοδήγησής τους έχουμε οδηγηθεί σε μία πάρα πολύ καλή διαχείριση αυτής τη πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Οι ειδικοί είναι αυτοί που είπαν ότι είναι η μάσκα είναι μια “ασπίδα”. Και δεν το λένε μόνο οι δικοί μας ειδικοί, το λέει ο ίδιος ο ΠΟΥ, ο οποίος έχει βγάλει οδηγίες για τη χρήση μάσκας και για τις μικρές ηλικίες», και επεσήμανε ότι «όπως η μάσκα έχει μπει στην καθημερινότητα όλων μας, έχει σημασία να μπει στην καθημερινότητα και των μικρών παιδιών».

Η υπουργός Παιδείας, ανέφερε για ακόμα μια φορά και τόνισε, ότι όλες οι αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα, βασίζονται στα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα. Το υπουργείο Παιδείας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τη επιτροπη λοιμωξιολόγων, σε περίπτωση που πρέπει κάποια απόφαση να ανατραπεί αν τα δεδομένα αυτά αλλάξουν. ( πηγη protothema)

Exit mobile version