ΚορυφαίαΠολιτισμός

ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής:Tale of X cities πρόσκληση συμμετοχής στα φετινά δωρεάν σεμινάρια και εργαστήρια

Η ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

 συμμετέχει και φέτος

στο Tale of X cities

και σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή

στα φετινά δωρεάν σεμινάρια και εργαστήρια

Το Tale of X Cities συνεχίζει για τρίτη χρονιά τα διαδικτυακά σεμινάρια &εργαστήριά του με ειδικούς από διαφορετικούς δημιουργικούς τομείς, ενώ εμπλουτίζεται και με νέο πρόγραμμα που θα εστιάσει στην ανάπτυξη πολιτιστικής πολιτικής.

Το Tale of X Cities είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο δημιουργίας κοινότητας, δικτύου πολιτών-φορέων-πόλεων, και τοπικής ανάπτυξης με άξονα την δημιουργικότητα και την Τέχνη για την Κοινωνική Αλλαγή. Ξεκίνησε το 2021 με πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ArtBOX, και στις δύο χρονιές υλοποίησής του έχει ήδη ενεργοποιήσει πάνω 25 φορείς, εκατοντάδες συμμετέχοντες και χιλιάδες ωφελούμενους σε 15 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής.

Οι δράσεις του Tale of X Cities περιλαμβάνουν διαδικτυακά σεμινάρια και εργαστήρια μη-τυπικής εκπαίδευσης, απευθύνονται σε δημιουργικούς ανθρώπους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας και ειδικότητας και προσφέρουν στους συμμετέχοντες τις δεξιότητες και την καθοδήγηση προκειμένου να δημιουργήσουν δικά τους έργα και δράσεις (βίντεο, φωτογραφία, podcast,  performance, εγκαταστάσεις, συνεργατικές, συμμετοχικές καισυλλογικές δραστηριότητες), καθώς και δημόσιες συμμετοχικές δράσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους συνεργαζόμενους φορείς στις πόλεις τους. Τα αποτελέσματα της κάθε χρονιάς παρουσιάζονται σε ένα υβριδικό, αποκεντρωμένο φεστιβάλ που πραγματοποιείται σε διαφορετικές πόλεις και στο διαδίκτυο.

Φέτος, πέρα από τα “κλασικά” πλέον σεμινάρια και εργαστήρια, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με ένα νέο πρόγραμμα με αντικείμενο την “Ανάπτυξη Πολιτιστικής Πολιτικής”, που απευθύνεται σε στελέχη τοπικών αυτοδιοικήσεων και πολιτιστικών φορέων καθώς και επαγγελματίες του χώρου της τέχνης και του πολιτισμού από την Βόρεια Ελλάδα, υπό την διεύθυνση των Δρ. Patrick S. Föhl και τον Δρ. Gernot Wolfram.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος: www.x-cities.net.

Σεμινάρια &Εργαστήρια: https://www.x-cities.net/opencall2023.html

Πρόγραμμα Ανάπτυξης Πολιτιστικής Πολιτικής:https://www.x-cities.net/culturalpolicyprog2023.html

Back to top button