Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής «ΑλλάΖΕΙ Σελίδα… στον χρόνο»-Πρόσκληση στα παιδιά να δημιουργήσουν ευχετήριες κάρτες

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής με χαρά ανακοινώνει ότι συμμετέχει στο εργαστήριο του νέου, χριστουγεννιάτικου κύκλου «ΑλλάΖΩ Σελίδα… στον χρόνο!» το οποίο έχει σχεδιαστεί για τον μήνα Δεκέμβριο από την  Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη γιορτή, μια γιορτή αγάπης, ένα μοίρασμα μεταξύ των ανθρώπων με αφορμή τη γέννηση του Χριστού. Συνήθως, τις μέρες των Χριστουγέννων  τις περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μοιραζόμαστε στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργούμε αναμνήσεις. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρωνόμαστε γύρω από το στολισμένο δέντρο, απολαμβάνουμε τα παραδοσιακά γλυκά και φαγητά, ανταλλάσσουμε δώρα, χαρίζουμε ευχές και αγκαλιές. Τι γίνεται όμως όταν η περίεργη συγκυρία που βιώνουμε επιβάλλει αποστάσεις και οι περισσότεροι αγαπημένοι μας είναι μακριά, ή και όχι τόσο μακριά, αλλά δεν μπορούμε να τους συναντήσουμε; Άραγε πριν τις ευχές με email, viber, facebook, τα περίτεχνα «αυτοκόλλητα» και τα πρωτότυπα gif πώς στέλναμε τα μηνύματα και τις ευχές μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα; Τι έκανε ο κόσμος πριν την εφεύρεση του υπολογιστή και του ίντερνετ; Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας και να κάνουμε Χριστούγεννα όπως …παλιά!

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μας ανάγκασαν και πάλι να μείνουμε μέσα, έτσι το εργαστήριο είναι σχεδιασμένο για υλοποίηση στο σπίτι. Σε αυτό, τα παιδιά θα κάνουν μια ιστορική αναδρομή στην επικοινωνία και τις ευχές και θα δημιουργήσουν μια ευχετήρια κάρτα για να τη στείλουν ταχυδρομικά στην Βιβλιοθήκη.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει βιβλιογραφία και αναλυτικές οδηγίες οι οποίες χωρίζονται και πάλι σε δύο μέρη, το θεωρητικό και το πρακτικό (δραστηριότητα). Μπορείτε να επιλέξετε αν θα αξιοποιήσετε και τα δύο μέρη ή προτεινόμενο υλικό από αυτά (π.χ. βιβλιογραφία, αφόρμηση).

Το υλικό θα το βρείτε αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής https://www.komotini.gr/στα Νέα – Ανακοινώσεις, σε δύο αρχεία, το ένα θεωρητικό και το άλλο πρακτικό.

Εμείς θα φωτογραφήσουμε  τις κάρτες που θα λάβει η βιβλιοθήκη μας  και θα  τις δημοσιεύσουμε, πάντα με τη συνοδεία των hashtags του προγράμματος  #karta_me_efxes, #forEBEr, #17SDGS,#NLGgoals κάνοντας  tag και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Οι κάρτες αυτές θα αποτελούν μέρος της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης στη βιβλιοθήκη μας και έτσι οι ευχές όλων σας θα «πιάσουν» τόπο, απόδειξη ότι η αγάπη ξεπερνά τα εμπόδια της απόστασης και μοιραζόμαστε ευχές. «Και του χρόνου…!» 

Όπως μας ενημέρωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη οι κάρτες των παιδιών από την Κομοτηνή θα ταξιδέψουν για να φτάσουν οι ευχές τους μέχρι την Πελοπόννησο!

Αλλάζω σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

Περιμένουμε τις κάρτες σας, τις οποίες μπορείτε να τις τοποθετήσετε στο κουτί αλληλογραφίας της Βιβλιοθήκης στην κεντρική είσοδο  ή να  μας τις αποστείλετε ταχυδρομικά.

Για υποστήριξη της δράσης και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής  τηλεφωνικά στο 25310 22589.

Exit mobile version