“Η Δημοτική αρχή έχει αφήσει ανοχύρωτους, πόλη και οικισμούς, απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα ” λεει ο Αντώνης Γραβάνης

Ανακοίνωση με την οποία ασκείται σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή Κομοτηνής με αφορμή την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η πόλη σήμερα με την εκδήλωση της ισχυρής βροχόπτωσης ασκεί η παράταξη “Σύμπραξη Προοπτικής ” του Αντώνη Γραβάνη:

“Ακόμη μία φορά η Κομοτηνή και οι οικισμοί της βρέθηκαν «ανοχύρωτοι» σε καιρικά φαινόμενα. Η έντονη βροχόπτωση, που ευτυχώς διήρκεσε λίγη ώρα, είχε ως αποτέλεσμα η πόλη αλλά και πολλοί οικισμοί να μετατραπούν σε μία τεράστια «λίμνη». Οι ζημιές σε σπίτια και καταστήματα μεγάλες και τα προβλήματα κίνησης τεράστια.

Μεγάλη ευθύνη για τις εικόνες που αντικρίσαμε φέρει ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, καθώς δεν έχει προβεί σε μικρά και μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ δεν προχώρησαν στον έγκαιρο καθαρισμό των φρεατίων εντός της πόλης.

Εμείς αντιλαμβανόμαστε την ένταση των καιρικών φαινομένων, δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε ότι έχουμε οδηγηθεί σε αυτό το σημείο από την απραξία της δημοτικής αρχής η οποία ευθύνεται για την κακή αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και των οικισμών.

Καλούμε τον Δήμαρχο να σταματήσει να διακατέχεται από ευθυνοφοβία, να σπαταλάει το χρόνο του σκεπτόμενος δικαιολογίες, να επιρρίπτει ευθύνες σε όλους τους άλλους και να προχωρήσει κατά προτεραιότητα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των κατάλληλων έργων προκειμένου να προλαμβάνονται αντίστοιχες καταστροφές.”

Exit mobile version