ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Δήμος Μαρώνειας Σαπών :επίλυση του προβλήματος της υδροδότησης του οικισμού των Αμφίων

Ένα σοβαρό ζήτημα ποιότητας ζωής του οικισμού των Αμφίων έλυσε με σοβαρή και προγραμματισμένη παρέμβαση η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες Κυριακή.

Ο οικισμός τους τελευταίους μήνες αδυνατούσε να υδροδοτηθεί από την προηγούμενη γεώτρηση λόγω της ανίχνευσης υψηλής ποσότητας νιτρικών που οφείλονταν στις εντατικές καλλιέργειες που βρίσκονται στον γειτονικό της χώρο .Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμος να δώσει προσωρινή λύση κατά τους χειμερινούς μήνες με την σύνδεση του οικισμού με την γεώτρηση του γειτονικού Πρωτάτου.

Χθες ολοκληρώθηκε η σύνδεση σωλήνωσης 400 μέτρων με παλαιότερη αδρανή μέχρι πρόσφατα γεώτρηση, η οποία απεδείχθη επαρκής με κατάλληλο για πόση νερό και μάλιστα σε καλή ποσότητα μετά φυσικά και από την κατάλληλη συντήρησή της .Έτσι πλέον το χωριό θα έχει καλής ποιότητας και άφθονο νερό.

Ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών αντιμετώπισε με σοβαρές παρεμβάσεις το δύσκολο θέμα της υδροδότησης των οικισμών σε μία δύσκολη για την αυτοδιοίκηση συγκυρία θέτοντάς το στις προτεραιότητες του. Σύντομα εξάλλου με παρεμβάσεις θα επιλυθούν προβλήματα υδροδότησης στους οικισμούς της Μαρώνειας ,Εβρένου και άλλων …

Back to top button