Δήμος Μαρώνειας Σαπών :αφού έσπευσε να αποδεχτεί ασμένως την κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ τώρα προσφέρει γραφεία για υπαλλήλους του e ΕΦΚΑ

Άλλο ένα δείγμα του πόσο ξεκομμένη από τη ζώσα αγροτική πραγματικότητα αποδεικνύει η δημοτική αρχή του Δήμου Μαρώνειας Σαπών σήμερα με την ανακοίνωσή της ,που χαρακτηρίζεται ως «νέα πρωτοβουλία» να προσφέρει γραφεία σε υπαλλήλους του e ΕΦΚΑ προκειμένου να διεκπεραιώνονται υποθέσεις του ΟΓΑ στο Δήμο .Αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Δήμου :

«Ύστερα από την κοινοποίηση της απόφασης του υποδιοικητή e- ΕΦΚΑ κ. Κωνσταντίνου Τσαπαρόπουλου για την παύση από τις 30 Ιουνίου 2020 και των ανταποκριτών ΟΓΑ-  e- ΕΦΚΑ στη Δημοτική Ενότητα Σαπών ,του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών είναι βέβαιο ότι θα παρατηρηθούν  σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ωφελουμένων και αδυναμία ικανοποίησης των αιτημάτων των ασφαλισμένων αγροτών.

            Ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, καταγράφοντας τις μεγάλες αυτές δυσκολίες των πολιτών και τις αδικίες που εμφανίζονται εις βάρος των αγροτών της περιοχής , με επιστολές του στον διοικητή του e- ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη , κατέθεσε εκ νέου την πρόταση λειτουργίας γραφείων ΟΓΑ – e –ΕΦΚΑ στις Σάπες, την Μαρώνεια και την Ξυλαγανή με την δέσμευση ο Δήμος να παραχωρήσει χώρους και ν’ αναλάβει την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους.»καταλήγει η ανακοίνωση .

Το θέμα είχε αναδείξει πρώτη η Ροή

Όπως θυμάστε το θέμα ανέδειξε στο τέλος του Ιούνη πρώτη η Ροή news κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι αγρότες ,κυρίως οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ από την κατάργηση του θεσμού των ανταποκριτών υπαλλήλων των Δήμων και την προώθηση όλων των ζητημάτων στην έδρα του Περιφερειακού ΕΦΚΑ στην Κομοτηνή. Τότε μόνο ο Δήμαρχος Αρριανών είχε εκφράσει την αντίρρησή του για το θέμα παραθέτοντας μάλιστα και τις αποστάσεις που καλούνται να διανύσουν οι δημότες του κάτοικοι ορεινών περιοχών .

Σε αντίθεση ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών και προς απογοήτευση των αγροτών δημοτών του, έσπευσε να αποδεχτεί την απόφαση αυτή και με δελτίο τύπου τότε και να γνωστοποιήσει στους δημότες ασφαλισμένους του ΟΓΑ ,την διαδικασία που καλούνται πλέον να ακολουθήσουν. Σε ένα Δήμο που στην πλειοψηφία του είναι αγροτικός ο θεσμός του ανταποκριτή του ΟΓΑ ήταν πράγματι καταλυτικός καθώς ο υπάλληλος ήξερε έναν προς έναν τους ασφαλισμένους και μεσολαβούσε για διαδικασίες που λύνονταν με απλούστατο τρόπο σε σχέση με την σημερινή ταλαιπωρία .

Με δεδομένη την τεράστια έλλειψη προσωπικού του ΕΦΚΑ η πρόταση του Δήμου Μαρώνειας Σαπών που απεμπόλησε αμαχητί ,χωρίς μία διαμαρτυρία ,την κατάργησή των ανταποκριτών του ΟΓΑ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε (και οι αγρότες φυσικά…) τι τύχη θα έχει… Εκτός κι αν (το πιο πιθανόν δηλαδή )απλά να είναι μία προσχηματική πρόταση που θα χρησιμοποιείται ως δικαιολογία αδράνειας  στους ταλαίπωρους αγρότες του Δήμου…

Exit mobile version