ΑυτοδιοίκησηΤοπικές ειδήσεις

Δήμος Κομοτηνής:από αύριο θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής για τον καύσωνα

Επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ από την Πέμπτη 24 Ιουνίου εξαιτίας θερμών αέριων μαζών από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας και αναμένεται να προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΜΥ, από την Πέμπτη έως και την Κυριακή 27 Ιουνίου οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμαίνονται μεταξύ 38 και 41 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών και να τους ξεπεράσουν. Επισημαίνεται ότι το τετραήμερο Πέμπτης – Κυριακής θα σημειώσουν σταδιακή άνοδο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου, σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η ζέστη πρόσκαιρα θα υποχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

 Ο Δήμος Κομοτηνής ενημερώνει τα εξής:

  • Από αύριο μέχρι και τη Δευτέρα θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής (οδός Φιλίππου 2-4), ακολουθώντας τις ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας SARS-CoV-2,  για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη για έναν δροσερό χώρο.
  • Υπεύθυνη για τον συντονισμό και τις απαιτούμενες δράσεις, για την προστασία τον κοινού από τις υψηλές θερμοκρασίες, ορίζεται η προϊσταμένη του Α΄ ΚΑΠΗ Αναστασία Παπανικολάου (τηλέφωνο επικοινωνίας 6974988106) με αναπληρώτρια την προϊσταμένη Διεύθυνσης ΚΕΜΕΑ Μαρία Μερέτη (τηλέφωνο επικοινωνίας 6946796063). .
  • Τέλος, εφιστά την προσοχή των πολιτών απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις εμπαθείς ομάδες (με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές παθήσεις, κ.λπ.), προς αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία τους επιπτώσεων, καλώντας τους να προσέρχονται στο Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής, όπου θα βρουν ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον.

Ο Δήμος Κομοτηνής καλεί  τους πολίτες να λάβουν υπόψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για να προφυλαχθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες ειδικά, τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και τα βρέφη.

Back to top button