ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Δήμος Κομοτηνής :υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Συντήρηση υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων σε οικισμούς»  

Υπεγράφη σήμερα το πρωί στο γραφείο Δημάρχου Κομοτηνής η σύμβαση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ                            ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ», από τον Δήμαρχο Ιωάννη Γκαράνη και τον ανάδοχο, Δημήτρη Παπαδήμο, παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Δημήτρη Καρασταύρου.

O προϋπολογισμός του έργου είναι 786.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσής του είναι 12 μήνες, από την υπογραφή. Η εργολαβία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών και είναι το δεύτερο υποέργο από το συνολικό «Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων (υπαίθριων και Κλειστού Γυμναστηρίου) του Δήμου Κομοτηνής», συνολικού προϋπολογισμού 1.711.000 ευρώ.    

Η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει τη συντήρηση των γηπέδων ποδοσφαίρου στους οικισμούς Νέου Σιδηροχωρίου, Κάλχαντα, Υφαντών, Αγίων Θεοδώρων και Θρυλορίου, με στόχο: τη δημιουργία ασφαλών και σύγχρονων χώρων άθλησης καθώς επίσης την ενεργειακή αναβάθμισή τους, ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία της κάθε αθλητικής εγκατάστασης.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε: «Η σταδιακή βελτίωση των αγωνιστικών χώρων σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής θα δώσει κίνητρα ενασχόλησης με τον αθλητισμό, θα ενθαρρύνει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι αθλητές και οι διοικήσεις των ομάδων μαζί με τους φιλάθλους, ταυτόχρονα όμως θα εξοικονομήσει ενεργειακούς πόρους, με τη χρήση προβολέων LED.

Ο δρόμος για καλύτερες και ασφαλέστερες υποδομές στους οικισμούς είναι μακρύς γιατί τα χωριά είναι πολλά και οι πόροι περιορισμένοι, αλλά με το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιούμε ένα πολύ σημαντικό βήμα».

Back to top button