ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Δήμος Κομοτηνής :”ρεαλιστική” αναπροσαρμογή των έργων αναπλάσεων του ιστορικού Κέντρου -Στα 5 εκ ευρώ τα νέα έργα στο κέντρο και την οδό Κανάρη

Η ένταξη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της πρότασης του Δήμου Κομοτηνής στο επίπεδο των 5εκ ευρώ ενώ η πρότασή του είχε διπλάσιο ύψος και περισσότερες παρεμβάσεις και έργα υποχρεώνει το Δήμο σε …ρεαλιστική αναδίπλωση και αλλαγή σχεδιασμού.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του πριν από λίγο.:

“Ο Δήμος Κομοτηνής επιδεικνύει τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα στην προσπάθεια να αξιοποιήσει κοινοτικούς πόρους, ακόμη και στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που ζούμε, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα πνοής.

Όταν προκύπτουν απρόοπτα γεγονότα ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά των στελεχών του για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εισηγήθηκα τον επανασχεδιασμό και την τροποποίηση της πρότασης του Δήμου Κομοτηνής «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του Δημόσιου χώρου» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU. Το συγκεκριμένο έργο είχε προϋπολογισθέν κόστος 10.382.215 ευρώ.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πρόταση του δήμου Κομοτηνής κατατάχθηκε στην κατηγορία των προς άμεση χρηματοδότηση με 5.000.000 ευρώ, άρα υστερεί κατά πολύ του συνολικού προϋπολογισμού της σχεδιαζόμενης πράξης.

Συναποφασίσαμε ότι η μόνη λύση για να γίνει ένα έργο που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και θα αναβαθμίσει αισθητικά ένα μέρος του ιστορικού κέντρου της πόλης μας είναι να επικαιροποιήσουμε την πράξη προχωρώντας σε δυο σημαντικά υποέργα:

• Ανάπλαση οδών στο κέντρο της Κομοτηνής, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ.

• Ανάπλαση οδού Κανάρη και πέριξ οδών στον ιστορικό τόπο του εμπορικού κέντρου της Κομοτηνής, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Δεν μεμψιμοιρούμε, δεν σταματάμε μπροστά στα εμπόδια. Επανασχεδιάζουμε, οραματιζόμαστε και θέλουμε τους κατοίκους συνοδοιπόρους.” καταλήγει ο Δήμαρχος Κομοτηνής

Back to top button