Δήμος Κομοτηνής :ο… κορωνοϊός άφησε μία θέση για αναψυκτήριο στην Αρωγή αναξιοποίητη –Αγώνας ώστε τα αναψυκτήρια να λειτουργήσουν το άλλο Σάββατο

Η πανδημία ,οι οικονομικές επιπτώσεις της  ,ο καιρός αλλά και η αβεβαιότητα για το μέλλον αποτυπώθηκε με το μικρό ενδιαφέρον από υποψήφιους εκμισθωτές επαγγελματίες των 7 θέσεων σε Αρωγή και μέση που δημοπράτησε χθες το μεσημέρι ο Δήμος της Κομοτηνής .

Την μη ύπαρξη μεγάλου ενδιαφέροντος επιβεβαίωσε μιλώντας στη Ροή news  και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Πολιτειάδης  καθώς από τις 7 θέσεις που δημοπρατήθηκαν στην Αρωγή τελικά υπήρξαν προσφορές ,μία μόνο για κάθε περίπτωση ,για τις ομπρέλες –ξαπλώστρες και την καντίνα τους .Χωρίς ενδιαφέρον έμεινε η τελευταία από τις θέσεις που δημοπράτησε ο Δήμος αυτή δίπλα από το νταλιάνι .

Επίσης υπήρξε ενδιαφέρον και για την μία και μοναδική  θέση ανάπτυξης θαλασσίων μέσων αναψυχής  που δημοπρατήθηκε στην Αρωγή.

Στο Μεσέ τώρα δημοπρατήθηκε τελικά η μία θέση καντίνας και ομπρελών ενώ δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τα θαλάσσια μέσα .

Να σημειωθεί ότι το κόστος για την εκμίσθωση της 500 τμ παραλίας που αντιστοιχεί σε κάθε θέση είναι 20.835 ευρώ για τρία χρόνια .Σε αυτό το ποσό προστίθενται τα 6.756 ευρώ για την καντίνα και τα 3.200 ευρώ περίπου για τα θαλάσσια μέσα επίσης για την τριετία .Παρότι ομπρέλες ,καντίνες και μέσα δημοπρατούνται ξεχωριστά δεν σημειώθηκε πουθενά πλειοδοτική διαδικασία από άλλους ενδιαφερόμενους και έτσι ένας υποψήφιος  για κάθε θέση ήταν  αυτός που την κατοχύρωσε ουσιαστική στην τιμή εκκίνησης .

Ειδικά για φέτος οι εκμισθωτές θα πληρώσουν το 40 % της ετήσιας εκμίσθωσης λόγω κορωνοΪού .Η αποπληρωμή της μπορεί να γίνει με τρεις δόσεις μέχρι το τέλος του έτους και στη συνέχεια για τις δύο επόμενες φορές προκαταβάλλεται στην αρχή της κάθε χρονιάς το σχετικό μίσθιο.

Την τελική απόφαση θα πάρει ακόμη και με έκτακτη συνεδρίαση η Οικονομική επιτροπή του Δήμου ενώ όπως μας ανέφερε ο κ Πολιτειάδης γίνεται προσπάθεια ώστε όλες οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν λίαν συντόμως  και τα αναψυκτήρια να μπορούν ,νομίμως να λειτουργήσουν το ερχόμενο Σάββατο

Σ.Α.

Exit mobile version