Δήμος Κομοτηνής :μέτρα αντιπυρικής προστασίας

Τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας που εφαρμόζει φέτος περιγράφει σε σχετικό δελτίο τύπου του ο Δήμος Κομοτηνής δια του υπεύθυνου Θέμη Τζενετίδη :

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προτεραιότητα για τον Δήμο Κομοτηνής αποτελεί η προστασία των δασικών εκτάσεων.

Οι δασικές πυρκαγιές πολλές φορές γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου από το Δήμο Κομοτηνής λαμβάνονται μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών αλλά και για την βελτίωση του τρόπου αντιμετώπισης αυτών.

Πιο συγκεκριμένα ενδεικτικά αναφέρονται τα παρακάτω:

Παράλληλα με τα παραπάνω φέτος

Οι δημότες μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Επίσης θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να διεξάγουν ανά πάσα στιγμή τόσο μικρής κλίμακας (π.χ. περιορισμένη τοπική) όσο και μεγάλες (π.χ. εκτεταμένες τοπικές, περιφερειακές, κρατικές) εκκενώσεις τόσο από γνωστές περιοχές κινδύνου όσο και από άγνωστες τοποθεσίες λόγω πυρκαγιάς.

Σχετικές οδηγίες αυτοπροστασίας από τον κίνδυνο πυρκαγιάς μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagiesκαι στην ιστοσελίδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής http://cpdimoskomotinis.weebly.com/.

Exit mobile version