Δήμος Ιάσμου: επιμένει στην μεταφορά του Δημαρχείου στο παλιό Δημοτικό Σχολείο ο Δήμαρχος -Εγκαινιάστηκε το Κοινοτικό Κατάστημα Ασωμάτων -Απολογισμός πεπραγμένων της χρονιάς

Με τα εγκάινια του ανακαινισθέντος δημοτικού καταστήματος Ασωμάτων συνοδεύτηκε ο απολογισμός πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε (Σεπτέμβρης 2019 -Αύγουστος 2020) από τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Στα εγκάινια παρόντες ήταν ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και οι πρώην Πρόεδροι της Κοινότητας Ασωμάτων Εμίν Χακκή και του γιατρού Νουρή Μεχμέτ.

Στον απολογισμό του ο Δήμαρχος απαρίθμησε επιγραμματικά τα έργα ,τις επιτυχίες και τις πρωτοβουλ΄΄ιες που πήρε τη χρονιά αυτή κρατώντας συχνά υψηλούς τόνους και στέλνοντας μηνύματα κυρίως στην Αντιπολίτευση του Δήμου του .

Χαρακτηριστικά σημεία ήταν οι αναφορές στην χρήση του παλιού Δημοτικού Σχολείου Ιάσσμου ως Δημαρχείου ,μία προεκλογικξή δέσμευση που είχε συναντήσει αρχικά την αντίδραση του τοπικού Συλλλόγου και τότε,ένα χρόνο πριν μάλλον οδήγησε σε αναδίπλωση.Τώρα ο Δήμαρχος επανέρχεςται στην πρόθεσή του αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά :

“Εν ευθέτω χρόνω το ίδιο εντυπωσιακά θα είναι και τα εγκάινια του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Ιάσμου στη θέση του παλιού δημοτικού Σχολείου Ιάσμου και θα προκαλέσουν σίγουρα αρρυθμίες σε όσους αμφισβητούν την υλοποίηση αυτής της προεδκλογικής μας δέσμευσης “

Αιχμηρός ήταν και στο θέμα της Τράπεζας στην οποία μετέφερε τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου του (σσ στην Εθνική από την Πειραιώς) αναφέροντας ότι αυτό έγινε ως “έμπρακτη στήριξη για την παραμονή του υποκαταστήματος Ιάσμου στην περιοχή “τονίζοντας “ότι τα λεφτά του Δήμου Ιάσμου δεν είναι πια στην Τράπεζα που λειτούργησε υπέρ αντιπάλου συνδυασμού παραβιάζοντας την αρχή της ουδετερότητας των τραπεζών”

Κατα τα άλλα ο Δήμαρχος Ιάσμου ανάφερε:

“Διεκδικήσαμε και κερδίσαμε 5 θέσεις μονίμων υπάλληλων από το υπουργείο εσωτερικών.

Σε σχέση με τους λοιπούς δημους της Ροδοπης που έλαβαν απο 2 θέσεις ο καθένας, κατακτήσαμε την πρωτιά σε απορροφητικοτητα.

Οπως επισης με εγκαιρο και σωστο προγραμματισμο ενταξαμε 7 εργαζομενους με 8μηνες συμβασεις στο δυναμικο του δημου μας. 

Αριθμος που μας εδωσε την πρωτοκαθεδρια αναμεσα σε ολους τους δημους της περιφερειας ανατολικης μακεδονιας και θρακης.

Μεσα απο επαφες υψηλου επιπεδου ο Δημος ιασμου εγινε αναγνωρισιμος και απεκτησε ισχυρο λογο και καθοριστικο ρολο, σε ΠΕΔ ΑΜΘ, κεδε, στα Υπουργεια και στην κεντρική διοίκηση. 

Οφειλω να ευχαριστησω σε αυτο το σημείο προσωπικά αλλα και εκ μερους των συνδημοτων μου, για την στενη και αποτελεσματικη συνεργασια μας,

Μειωσαμε τα χρεη προς τριτους κατα 12.000 ευρω απο 236.000 σε 224.000 ευρω, εχοντας εξοφλησει το συνολο των νομιμων υποχρεωσεων που δημιουργηθηκαν και παραλαβαμεαπο την απερχομενη διοικηση και εχοντας εξοφλησει ικανο ποσοστο υποχρεωσεων που δημιουργηθηκαν επι δικης μας θητειας.

Αυξησαμε τα ταμειακα διαθεσιμα του δημου ιασμου κατα 51.000 ευρω, απο 741.000 σε 792.000 ευρω. 

Καταφεραμε και πετυχαμε κατακορυφη αυξηση εσοδων σε σημεια που παντα υστερουσεοικονομικα ο δημος μας.

Ενδεικτικα αναφερω οτι απο την εκμεταλλευση του ποταμου κομψατου 

Ο Δημος Ιασμου

Ενω το 2016 εισεπραξε 9.813 ευρω

Ενω το 2017 εισεπραξε 8.437 ευρω

Ενω το 2018 εισεπραξε 30.633 ευρω

Ενω το 2019 εισεπραξε 17.958 ευρω

Το 2020 εισπραξαμε μεχρι σημερα71.910 ευρω 

Μεταφεροντας ολα τα ταμειακα διαθεσιμα του δημου στηνεθνικη τραπεζα, αποδειξαμε την εμπρακτη στηριξη μας για την παραμονη του υποκαταστηματος ιασμου στην περιοχη μας.

Επαναλαμβανω σημερα απο τον Ασωματο, οτι τα λεφτα του δημου ιασμου δεν ειναι πια στην τραπεζα που λειτουργησε υπερ αντιπαλου συνδυασμου παραβιαζοντας την αρχη της ουδετεροτητας των τραπεζων.

Ενταχθηκαν ολα τα δημοτικα ακινητα με ακριβεια στο εθνικο κτηματολογιο.

Αναβαθμισαμε την ιστοσελιδα του Δημου με επικαιροποιημενες πληροφοριες σε καθημερινη βαση.

Τεθηκαν σε λειτουργια οι e-υπηρεσιες στα πιστοποιητικα σε καιρο πανδημιας, με δυνατοτητα εκδοσης 6 διαφορετικων εγγραφων και πιστοποιητικων και με τροπο αποστολης και παραδοσης, την κατ΄οικον παραδοση, το ηλεκτρονικο ταχυδρομειο και την τηλεομοιοτυπια.

Λειτουργησαμε μετα απο 15 χρονια τα κεπ σωστου.

Δεσμευομαι οτι τα εγκαινια για τα κεπ Σωστου αλλα και για το αναξιοποιητο εδω και χρονια νεο δημαρχιακο μεγαρο Σωστου, θα ειναι πιο εντυπωσιακα απο τα σημερινα εγκαινια της Κοινοτητας Ασωματων.

Εν ευθετω χρονω πολυ πιο εντυπωσιακα θα ειναι και τα εγκανια του νεου δημαρχιακου μεγαρου ιασμου στη θεση του παλαιου δημοτικου σχολειου ιασμου και θα προκαλεσουν σιγουρα αρρυθμιες σε οσους αμφισβητουν την υλοποιηση αυτης της προεκλογικης μας δεσμευσης.

Θεσπισαμε την live μεταδοση των δημοτικων συμβουλιων και την αποστολη προσκλησεων καιεισηγησεων μεσω ηλεκτρονικου ταχυδρομειου για το δημοτικο συμβουλιο και τις επιτροπες μας.

Τομεας αναπτυξης καιαπασχολησης :

Καταργησαμε το μονοπωλιο που επικρατουσε με τους εργολαβους,τους επαγγελματοβιοτεχνες και τους προμηθευτες μας.

Ειναι δεδομενο και βεβαιο οτι εδω και ενα χρονο εχουμε ιση και δικαιη κατανομη, με τον πρωτο λογο να εχουν οι τοπικοι παραγοντες και επιχειρησεις.

Θεσπισαμε και λειτουργησαμε το ειδικο γραφειο ανεργιας.

Απο τις 61 αιτησεις που υποβληθηκαν μεσω του ειδικου γραφειου ανεργιας, 22 ανεργοι απεκτησαν εργασια, με ποσοστοαποδοτικοτητας περιπου 33 %. 

Την αρμοδιοτητα του γραφειου αυτου λογω σπουδαιοτητας θα την κρατησω εγω ο ιδιος προσωπικα, στον 1οανασχηματισμο της διοικησης μας, ο οποιος θα ανακοινωθει την ερχομενη τριτη.

Περα απο τις πλειστες καθημερινες παρεμβασεις στον ηλεκτροφωτισμο, προβηκαμε σε επεκτασεις δικτυων φοπ καιηλεκτροδοτησεις ακινητων σε 9 διαφορετικα σημεια συνολικησαξιας 15.445 ευρω.

Ζητησαμε επισημα απο τον διευθυνοντα συμβουλο της δημοσιας επιχειρησης διανομης φυσικου αεριου, να συνδεθει και ο ιασμος με φυσικο αεριο.

Εξ αρχης ητανε θετικη η ανταποκριση του, μενει ομως να στηριξουμε δυναμικα αυτο το αιτημα, με τη συμβολη ολων των παραγοντων της περιοχης αλλα και των ιδιων των συνδημοτων μας.

Ερευνήσαμε σε συνεργασία με την εταιρεια Yaka Ike, για να καταστησουμε τον δημο ιασμου νούμερο 1 στην ελλαδα, στην καλλιεργεια και παραγωγή Μυρτίλου (blueberry) σε βαθος τριετιας.

Θεσαμε τα θεμελια και λαβαμε τις αναλογες αποφασεις για τον κοινο αναπτυξιακο οργανισμο που συστηνουμε με τους δημους κομοτηνης, αρριανων και μαρωνειας – σαπων.

Συμμετειχαμε στην 1ηπανελλαδικη ημεριδα περισυλλογης αδεσποτων ζωων.

Υποβληθηκε δε με την αναληψη των καθηκοντων μας η προταση για τη δημιουργια καταφυγιου αδεσποτων ζωων.

Στηριξαμε δυναμικα την παραμονη και την επιπλεον στελεχωση του ταχυδρομειου ιασμου.

Τομεας υγειας, αληλλεγγυης και κοινωνικης προστασιας :

Λαβαμε δραστικα, αυξημενα μετρα σε εποχες κορωνοϊου για την προασπιση της δημοσιας υγειας και της ασφαλειας των κατοικων μας.

Διαρκεις και συστηματικες απολυμανσεις πραγματοποιηθηκαν και πραγματοποιουνται σε υπηρεσιες, σχολεια, θρησκευτικους χωρους και σε κεντρικα σημεια των οικισμων μας.

Η προμηθεια και η διανομη μασκων και αντισηπτικων ητανε παντα εγκαιρη, συστηματικη και αποτελεσματικη.

Κοινητοποιησαμε τους δημοτες ιατρους μας, δημιουργωντας καμπανια ενημερωσης για την προστασια απο τον κορωνοιο με τη βοηθεια των μεσων κοινωνικης δικτυωσης.

Χρηματοδοτησαμε εκτακτως τη κατασκευη χωρου απομονωσης και χωρου υποδοχης πιθανων ασθενων με κορωνοϊο, στο κεντρο υγειας ιασμου.

Δημιουργησαμε δεδομενα που αποτελεσαν παραδειγματα προς μιμηση για την αντιμετωπιση του κορονωϊου, ιδιως με τα αυξημενα μετρα σε δημοσιες υπηρεσιες, λαϊκες αγορες, την εγκαιρη επιβολη καραντινας στο αγιασμα και τη διενεργεια αμεσων δειγματοληπτικων ελεγχων απο τον εοδυ.

Αυτη η αστραπιαια, υποδειγματικη αντιμετωπιση εγινε θεμα και επικροτηθηκε απο τον αθηναϊκο τυπο και απο τα αρμοδια υπουργεια.

Θα ηθελα σε αυτο το σημειο να ευχαριστησω τους κατοικους του αγιασματος για την απαρεγκλιτη τηρηση των μετρων και να τους μεταφερω την αγαπη και τον σεβασμο μου, καθως χωρις τη συνδρομη και τη βοηθεια τους δεν θα τα ειχαμε καταφερει τοσο περιφημα.

Με την δωρεα και αποστολη 2.000 μασκων στον Δημο Romano Dilombardia, της Ιταλιας αναδειξαμε το κοινωνικο μας προσωπο και τον ευρωπαϊκο προσανατολισμο μας.

Στους δυσκολους καιρους επιβολης μετρων μεριμνησαμε για την ασφαλη και εγκαιρη μεταφορα των δημοτων μας, οικονομικων μεταναστων απο την ευρωπη και απο την αθηνα στις κατοικιες και στις οικογενειες τους.

Πρεπει ομως να συνεχισουμε με προσοχη, διαρκη εγρηγορση, συντασσομενοι με τα μετρα που επιβαλλει η πολιτεια, καθως μας περιμενει δυσκολος χειμωνας.

Οι ωφελουμενοι στα κεντρα κοινοτητας, αυξηθηκαν kata 489ατομα, φτανοντας απο τα 784ατομα στον σημερινο μαγικοαριθμο των 1.273 ατομων.

Ενταχθηκαν επιπλεον 238 ατομα στο προγραμμα βσς, αυξανοντας τον αριθμο ωφελουμενων ατομων απο 397 ατομα σε 635 ατομα.

Το κεντρο υγειας ιασμου απεκτησε ασθενοφορο μετα απο συστηματικες παρεμβασεις μας.

Ιδιαιτερες ευχαριστιες απευθυνω στην υποδιοικητρια της 4ης ΥΠΕ Μακεδονιας – Θρακης, στη φιλη Ειρηνη Χατζοπουλου.

Θα μεριμνησουμε αμεσα και θα συμβαλλουμε για την προσληψη 2 οδηγων για την 24ωρη λειτουργια του ασθενοφορου μας.

Συμμετειχαμε και στηριξαμε τις δρασεις εθελοντικης αιμοδοσιας του συλλογου αιμοδοτων ιασμου.

Καθιερωσαμε τη διανομη συσσιτιου, αυξανοντας σταδιακα τον αριθμο των δικαιουχων στα 160 ατομα.

Μετα απο υποβολη εγκαιρης και ολολκληρωμενης προτασης απο μερους μας, εγκριθηκε η δομη σιτισης του δημου ιασμου, προϋπολογισμου 191.000 ευρω, απο την ΠΑΜΘ

Η δομη σιτησης θα λειτουργησει εως το 2023, δημιουργωντας 4 μονιμες θεσεις εργασιας και εξυπηρετωντας 160 ωφελουμενους σε καθημερινη βαση.

Θα ηθελα να ευχαριστησω τον Περιφερειαρχη Ανατολικης Μακεδονιας και Θρακης, κο. Χρηστο Μετιο για την χρηματοδοτηση της προαναφερομενης δομης.

Επιδιωκουμε, αναζητουμε και καθιερωνουμε το θεσμο των δωρεων για τις κοινωνικες μας υπηρεσιες στα πλαισια του προγραμματισμου μας για την κοινωνικη αλληλεγγυη και συνοχη.”

Exit mobile version