ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Δημοπρατήθηκε έργο 200 χιλ. ευρώ για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων με εγκαταστάσεις άθλησης και ψυχαγωγίας στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών

Στη δημιουργία υποδομών, την προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων και λοιπού εξοπλισμού για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων του, προχωρά ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, δημοπρατήθηκε το έργο με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023.  

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πράσινο Ταμείο, από το οποίο χρηματοδοτείται κατά 80% έχει συνολικό προϋπολογισμό 204.772,88 ευρώ και προβλέπει παρεμβάσεις σε πάρκα, σχολεία και κοινόχρηστους χώρους (πάρκο Σαπών, πάρκο Αρίσβης, Δημοτικό σχολείο Ξυλαγανής, κοινόχρηστος χώρος παραλιακού οικισμού Αλκυώνας).

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να δημιουργηθούν χώροι άθλησης και δημιουργικής ενασχόλησης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με προσβάσιμα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, όργανα καλλισθενικής αγωγής για σωματική άσκηση καθώς και επιδαπέδια παιχνίδια, για ευχάριστη ενασχόληση των δημοτών όλων των ηλικιών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο δημοτικό σχολείο της Ξυλαγανής θα δημιουργηθεί γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, θα τοποθετηθεί μπασκέτα ολυμπιακού τύπου, θα δημιουργηθεί ειδικό δάπεδο ασφαλείας καθώς και επιδαπέδια παιχνίδια για τα παιδιά. Στο πάρκο Σαπών προβλέπεται η δημιουργία διαδρόμων περιπάτου και η τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής. Παράλληλα σε κοινόχρηστους χώρους σε Σάπες, Αρίσβη και Αλκυώνα θα τοποθετηθούν όργανα γυμναστικής και θα διαμορφωθούν δάπεδα ασφαλείας. Ακόμη θα φυτευθούν φυλλοβόλα δέντρα για σκίαση τους ζεστούς μήνες του χρόνου και αρωματικά φυτά.

Μέσω του έργου, ενθαρρύνεται η ανάπτυξη δραστηριοτήτων και η φυσική άσκηση για μικρούς και μεγάλους, προς υλοποίηση των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την προώθηση της υγείας και ευεξίας τους και την ψυχαγωγία τους.

Back to top button